Skip to main content

Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο: Ενίσχυση εμπορικών σχέσεων μέσα στο 2017

Εκφράσθηκε αισιοδοξία αν και συγκρατημένη για την πορεία των οικονομιών Ελλάδας και Ιταλίας - Σημαντικός εταίρος η Ιταλία.

Νέα χρονιά, εκλογές για νέα διοίκηση στο Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης αλλά και πανηγυρική ανάδειξη στην πρώτη θέση προτίμησης των μελών - ψηφοφόρων, του νυν προέδρου κ. Χρήστου Σαραντόπουλου.

Στη σημερινή δεξίωση που παρέθεσε το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για το καλοσώρισμα της νέας χρονιάς, εκφράσθηκε αισιοδοξία αν και συγκρατημένη για την πορεία των οικονομιών όπως και την ακόμη μεγαλύτερη σύσφιγξη των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών, το 2017.

Ας σημειωθεί ότι η Ιταλία, μεγάλος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας και από τους σημαντικότερους εισαγωγείς ελληνικών εξαγώγιμων προϊόντων, διέρχεται και αυτή περίοδο βαθειάς οικονομικής κρίσης. Παρά τη δύσκολη συγκυρία για τις δύο χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η Ιταλία παραμένει σημαντικός εταίρος της Ελλάδας και επίσης μεγάλος επενδυτής σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας π.χ. ενέργεια, βιομηχανία τροφίμων, μεταφορές.

Στην γιορταστική εκδήλωση τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα εκπροσώπησε ο εμπορικός ακόλουθος της πρεσβείας κ. Enrico Barbato, ενώ τις ευχές τους για την ελληνο- ιταλική συνεργασία στη νέα χρονιά έδωσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα, στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου, εκλέχθηκε το νέο δ.σ. για την περίοδο 2017-2019. Το δ.σ. του Επιμελητηρίου απαρτίζεται από 12 μέλη, οκτώ Έλληνες και τέσσερις Ιταλούς.