Skip to main content

Εκδήλωση της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Την εκδήλωση της νεολαίας του κόμματος άνοιξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος αναφέρθηκε στον «καπιταλισμό της καταστροφής».

Εκδήλωση της Νεολαίας του ΜέΡΑ25 πραγματοποιήθηκε στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης στο Θέατρο των Εποχών με θέμα: ρήξη, η μόνη απάντηση στην κρίση και συζητήθηκαν τα ζητήματα της παιδείας, της εργασίας και του περιβάλλοντος.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος αναφέρθηκε στον «καπιταλισμό της καταστροφής" λέγοντας πως: "πλέον έχουν έναν τρόπο με τον οποίο έχουν μάθει να βγάζουν χρήματα, να κερδίζουν ακόμα και από την ίδια την καταστροφή».

Στη συνέχεια ο Συντονιστής της Νεολαίας του κόμματος Θωμάς Αχταρίδης μίλησε για την Παιδεία, αναφέροντας πως: «οι ελλείψεις, η πανεπιστημιακή αστυνομία, ελάχιστη βάση εισαγωγής συνθέτουν το δυστοπικό σκηνικό της εκπαίδευσης της κας Κεραμέως». Με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να συμπληρώνει τονίζοντας πως η παιδεία για το ΜέΡΑ25 είναι αυτοσκοπός, δεν είναι εργαλείο για κάτι άλλο.

Η Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη αναφέρθηκε για τα Εργασιακά κάνοντας λόγο για «μια Κυβέρνηση που επιλέγει να καταπατά, να κάνει λάστιχο τα εργασιακά δικαιώματα». «Δεν πρέπει να υπάρχει ηττοπάθεια όμως στον κόσμο της εργασίας», επισήμανε η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 με τον Γιάνη Βαρουφάκη να προσθέτει πως χρειάζεται ένα νέο συνδικαλιστικό κίνημα και πως πρέπει να συζητήσουμε και για το τι ζητάμε πλέον σήμερα.

Τέλος ο Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Κρίτων Αρσένης μίλησε για το Περιβάλλον και τόνισε πως: «το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να σταματήσουμε τον πόλεμο ενάντια στη φύση, στο φυσικό περιβάλλον, το σπίτι μας που αυτή τη στιγμή καταρρέει». Ο Κρίτων Αρσένης αναφέρθηκε και στις Σκουριές Χαλκιδικής με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 να συμφωνεί πως στις Σκουριές να «διαλύσανε» σε μεγάλο βαθμό το κίνημα, όμως το κόστος τους ήταν τόσο μεγάλο για αυτή την προσπάθεια να αντιπαλέψουν την τοπική κοινωνία, που τώρα δεν μπορούν πια να «επενδύσουν».

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πολυχρόνης Καράμπελας από τις τοπικές οργανώσεις της Θεσσαλονίκης και την Νεολαία του κόμματος. Ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία από τους Blues Wire και τους Nick and the Backbone.