Skip to main content

Εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη Διεθνή Ημέρα του «Λευκού Μπαστουνιού»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού» που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται παγκοσμίως στις 15 Οκτωβρίου

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Αντιπεριφέρεια Υγείας σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών διοργανώνουν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, στις 11 το πρωί ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Με Οδηγό στη Ζωή το Λευκό Μπαστούνι».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού» που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται παγκοσμίως στις 15 Οκτωβρίου. Έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή τους μετακίνηση. Επίσης στοχεύει στη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του λευκού μπαστουνιού, που έχει γίνει σύμβολο της ελευθερίας, της αυτοπεποίθησης και της ανεξαρτησίας, καθώς η χρήση του επιτρέπει στα άτομα με οπτική αναπηρία να μετακινούνται ελεύθερα στο περιβάλλον και να εκπληρώνουν τα καθημερινά του καθήκοντα με ευκολία και χωρίς τη συνδρομή κανενός.

Η δράση περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις ειδικών σε θέματα πρώιμης παρέμβασης, κινητικότητας/προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης και προσβασιμότητας ατόμων σε  δημόσιους χώρους, αλλά και βιωματικές εισηγήσεις ατόμων με οπτική αναπηρία που έχουν καταφέρει να πετύχουν τους στόχους τους.

Η συμμετοχή στη δράση γίνεται μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση https://rdfcm.webex.com/rdfcm/j.php?MTID=m725405cc154829a0b5bd0c38abbff992
και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WEBEX, ενώ τη δράση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Στύλου.