Skip to main content

Εκδήλωση των «Γυναικών Χωρίς Σύνορα» για ενίσχυση χειρουργείου παιδιού

Στόχος της εκδήλωσης της ΜΚΟ στη Θεσσαλονίκη ήταν η συλλογή χρημάτων για την κάλυψη χειρουργείου μικρού παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια.

«Μια καρδιά για τα παιδιά» ήταν το σύνθημα της εκδήλωσης που διοργάνωσε τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου με επιτυχία ο Σύλλογος «Γυναίκες Χωρίς Σύνορα» Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο THE MET.

Ο στόχος της εκδήλωσης άγγιξε τόσο τους παρευρισκόμενους, όσο και τους χορηγούς, αφού ήταν η συλλογή χρημάτων για την κάλυψη χειρουργείου μικρού παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια, σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Παιδικές Καρδιές», στόχος ο οποίος και επετεύχθη.

Στην αίθουσα του ξενοδοχείου σε συγκινητική ατμόσφαιρα η πρόεδρος του Δ.Σ. Έφη Πεϊτσίνη μίλησε για την δύναμη της προσφοράς και ευχαρίστησε το κοινό και τους χορηγούς για την παρουσία και την υποστήριξή τους. Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς απηύθυνε η πρόεδρος των Παιδικών Καρδιών κα. Χρυσούλα Τσικριτσίδου, ο καθηγητής της καρδιολογίας του Α.Π.Θ., στο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Καρβούνης και ο αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής και παιδιατρικής καρδιολογίας του Α.Π.Θ., στο ΑΧΕΠΑ, Ανδρέας Γιαννόπουλος.



Τη βραδιά έντυσε μουσικά ο αγαπημένος τραγουδιστής Πασχάλης Αρβανιτίδης, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό με τις γνωστές επιτυχίες του. Με την κοινωνική του ευαισθησία και προσφέροντας την παρουσία του αφιλοκερδώς συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Dj Διογένης Μαριόλας πλαισίωσε μουσικά την υπόλοιπη βραδιά ανιδιοτελώς.

Οι Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Θεσσαλονίκης ιδρύθηκαν τον Νοέμβριο του 2003 και αποτελούν τμήμα της παγκόσμιας μη κυβερνητικής οργάνωσης της οποίας η μητρική εδρεύει στη Ρόδο από το 2001. Στόχος της είναι η απάλειψη του ανθρώπινου πόνου, η προώθηση της ειρήνης, η αλληλεγγύη στους μη αναπτυγμένους λαούς, η προστασία των παιδιών, των γυναικείων δικαιωμάτων καθώς και του περιβάλλοντος, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση.