Skip to main content

Εκδηλώσεις με επίκεντρο το ποδήλατο στην Καλαμαριά

Στόχος του «Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά» η ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον

Αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά», η οποία περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δράσεων, με κέντρο αναφοράς το ποδήλατο διοργανώνει την επόμενη Κυριακή 31 Μαρτίου το Γραφείο Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Καλαμαριάς. Χορηγός επικοινωνίας είναι η Voria.gr.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της αξίας του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μεταφοράς σ’ ένα σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Στην αθλητική εκδήλωση, η οποία στηρίζεται από το τοπικό παράρτημα της ΧΑΝ Καλαμαριάς, μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές-τριες σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σύλλογοι, καθώς και πολίτες όλων των ηλικιών και κάθε φύλου.

Επίκεντρο των δράσεων οι οποίες θα γίνουν στις 31 Μαρτίου θα είναι η πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο Καλαμαριάς) και περιλαμβάνουν τα εξής:

✓ Λαϊκή Ποδηλατοδρομία 8 χιλιομέτρων (κυκλική διαδρομή) σε δημόσια οδό
✓ Δεξιοτεχνία Ποδηλάτου
✓ Διαδραστικά Παιχνίδια
✓ Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά
✓ Πίστα ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων
✓ Διαγωνιστικό παιχνίδι με στατικά ποδήλατα
✓ Ενημέρωση για τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου από ειδικούς στον συγκεκριμένο τομέα
✓ Face painting
✓ Εθελοντική δράση καθαρισμού της Πλατείας Προσφυγικού Εθελοντισμού
✓ Προσφορά ειδών από χορηγούς της εκδήλωσης
✓ Μουσική και χορός.
✓ Κλήρωση δώρων βάσει των δηλώσεων συμμετοχής

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα διαρκέσουν ως τις 2 το μεσημέρι. Μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτές άτομα ηλικίας άνω των έξι ετών.

Απαραίτητος Εξοπλισμός: ποδήλατο και ποδηλατικό κράνος (αφορά τη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία). Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης, μια ώρα πριν την έναρξή της.Με την κατάθεση της κάθε δήλωσης συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν αυτόματα μέρος στην κλήρωση των δώρων, ενώ σε όλους θα μοιραστούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής με παράλληλη προσφορά ειδών από τους χορηγούς του «Οικοποδηλατούμε στην Καλαμαριά».

Πληροφορίες:

➢ Γραφείο Αθλητισμού-Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής-Πλαστήρα), τηλ: 2310-440540
➢ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς-Δ.Α.Κ (Τριπόλεως & Σουρμένων)
τηλ :2310-402746
➢ Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου «Ο Αριστοτέλης» ( Πόντου & Αγ. Νικολάου)
Τηλ:2310-449600