Skip to main content

Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία Ποντίων σε Αμπελόκηπους - Μενεμένη

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού από τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, το πρωί του Σαββάτου 19 Μαΐου.

Με «πάσα τιμή και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα» πραγματοποιήθηκαν στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης το Σάββατο και την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στους Αμπελόκηπους, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου 19/05 στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα με τη Δοξολογία, Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού το οποίο βρίσκεται στο παρακείμενο πάρκο.

Για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού μίλησε από τον σολέα του Ιερού Ναού ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού και Εθελοντισμού κ. Παύλος Κεσόγλου ενώ το πρωί της Κυριακής 20/05 πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες εκδηλώσεις από την Ένωση Ποντίων Μενεμένης «Εύξεινος Πόντος» στο μνημείο των Ποντίων στην Πλατεία 19ης Μαΐου στη Μενεμένη καθώς και από τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο «Αναγέννηση» Αγίου Νεκταρίου στον Δενδροπόταμο.