Skip to main content

Έκδοση ανταλλάξιμων τίτλων 250 εκατ. ευρώ από την EFG Bank Group

Την έκδοση και διάθεση ομολόγων κύριας οφειλής άνευ εμπράγματων ασφαλειών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, λήξης το 2014, ανακοίνωσε η εταιρία.
Εκδόθηκαν και διατίθενται με ιδιωτική τοποθέτηση από την EFG Ora Funding Limited III, ομόλογα κύριας οφειλής άνευ εμπράγματων ασφαλειών, ύψους 250 εκατ. ευρώ, λήξης το 2014, τα οποία τελούν υπό την εγγύηση της τράπεζας EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., όπως ανακοίνωσε η EFG Bank Group μέσω ΧΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ομόλογα θα συνοδεύονται από τίτλους, έκδοσης της EFG Bank Group, ανταλλάξιμους με μετοχές της τράπεζας και μη δυνάμενους να αποσπαστούν από τα ομόλογα. Ο αριθμός των μετοχών της τράπεζας, στις οποίες θα αφορά η ανωτέρω ανταλλαγή, θα καθοριστεί κατά το χρόνο της τιμολόγησης.

 Οι Ανταλλάξιμοι Τίτλοι, πενταετούς διάρκειας, αναμένεται να έχουν ετήσιο κουπόνι από 1,70% έως 1,95%, ενώ η τιμή ανταλλαγής θα ισούται με το σταθμισμένο ως προς τον όγκο μέσο όρο τιμής της μετοχής της τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα έως το χρόνο της τιμολόγησης, προσαυξημένο κατά (με premium) 35%. Οι Ανταλλάξιμοι Τίτλοι θα εκδοθούν και θα εξοφληθούν στην ονομαστική τους αξία.

Όπως σημειώνεται, η EFG Ora Funding Limited III έχει το δικαίωμα να εξοφλήσει πρόωρα τους Ανταλλάξιμους Τίτλους στην ονομαστική αξία τους μετά την τρίτη επέτειο έκδοσής τους, υπό τον όρο ότι η αξία του συνόλου των μετοχών που αποτελούν αντικείμενο της ανταλλαγής είναι ίση ή ανωτέρη του 130% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων για προκαθορισμένο χρονικό διάστημα. Οι Ανταλλάξιμοι Τίτλοι αναμένεται να τιμολογηθούν σήμερα και η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται στις 29 Οκτωβρίου 2009.

Ακόμα σημειώνεται ότι τα έσοδα της έκδοσης θα διατεθούν για χρηματοδότηση εταιρειών που ελέγχονται από το European Financial Group EFG (Luxembourg) S΄rl.

Παράλληλα θα υποβληθούν αιτήσεις προκειμένου οι Ανταλλάξιμοι Τίτλοι να καταχωρηθούν στο «Official List»του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου και να γίνουν δεκτοί προς διαπραγμάτευση στον Πολυμερή Μηχανισμό Διαπραγμάτευσης «EuroMTF Market»του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.

Joint Bookrunners and Joint Lead Managers της έκδοσης είναι η Barclays Capital και η UBS Investment Bank. Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias S.A. είναι Senior Co-Lead Manager. Η Rothschild ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος της EFG Bank Group.