Skip to main content

Έκδοση ομολόγου 500 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Πρόκειται για ομολογίες χωρίς εξασφαλίσεις που λήγουν το 2026, τα έσοδα από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 500 εκατ. ευρώ, πενταετούς διάρκειας, ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ.

Πρόκειται για ομολογίες χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2026, τα έσοδα από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η ΔΕΗ σκοπεύει να εισάγει τις ομολογίες στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά, ή σε άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το βιβλίο προσφορών θα μείνει ανοιχτό μέχρι την Πέμπτη ενώ το roadshow της προσφοράς θα ξεκινήσει σήμερα.

Η έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές θεωρείται ορόσημο για την πορεία της εταιρείας μετά την κρίση. Είναι ενδεικτικό ότι πριν δύο χρόνια (Απρίλιος του 2019) ο ορκωτός ελεγκτής της ΔΕΗ (Ernst & Young,) προειδοποίησε επισήμως για κίνδυνο βιωσιμότητας της εταιρείας η οποία σήμερα απευθύνεται στους επενδυτές για δανειακά κεφάλαια.

Η προηγούμενη έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές έγινε το 2014, από την οποία αντλήθηκαν 700 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 500 εκατ. ευρώ με διάρκεια 5 ετών αντλήθηκαν με επιτόκιο 5,5%.