Skip to main content

Εκδότες: Να ανοίξουν και τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου

Ανοιχτά βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεμβρίου μαζί με το άνοιγμα των καταστημάτων που πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη ζητούν οι εκδότες.

Να ανοίξουν τα βιβλιοπωλεία στις 7 Δεκεβρίου μαζί με τα εποχικά καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών ζητά η Σύμπραξη των Εκδοτών με νέα επιστολή προς προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νικόλαο Χαρδαλιά, τονίζοντας ότι το αίτημά τους εφαρμόζεται ήδη σε 37 τουλάχιστον ευρωπαϊκές και μη χώρες, όπου τα βιβλιοπωλεία κατατάσσονται στα καταστήματα ζωτικής ανάγκης.

ΔείτεΟριστικό: Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα στις 7 Δεκεμβρίου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα οφέλη είναι πολλαπλά: «στήριξη όσων από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βιβλίο, αποφυγή των ολιγοπωλιακών καταστάσεων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους με την παραγγελία βιβλίων μόνο μέσω των μεγάλων ιστοσελίδων, αποφόρτιση των εταιρειών ταχυμεταφορών».

Παράλληλα, όπως τονίζουν τα μέλη της Σύμπραξης Εκδοτών, η πλειοψηφία των περιφερειακών βιβλιοπωλείων, εκτός βιβλίου, πωλούν και εποχιακά Χριστουγεννιάτικα είδη, επομένως τίθεται και θέμα «αθέμιτου ανταγωνισμού βάσει του οποίου απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις αυτών των ειδών στα σούπερ μάρκετ».

«Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων δεν θα αποτελέσει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αντιθέτως θα ωφελήσει την ψυχική υγεία των πολιτών της χώρας. Οι εκδότες ελπίζουμε ότι θα εισακουστούμε και μαζί με εμάς όλοι όσοι επιθυμούν την ανεκτίμητη συντροφιά του βιβλίου στο επίπονο διάστημα που διανύουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.