Skip to main content

ΕΚΕ: Φτωχότερη η καρδιολογική κοινότητα με την απώλεια Κρεμαστινού

Ιδιαίτερη είναι η θλίψη που επικρατεί στον ιατρικό κόσμο και ιδιαίτερα στην καρδιολογική κοινότητα για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού.

Έναν ευπατρίδη της πολιτικής που υπηρέτησε τη χώρα από πολλά πόστα χαρακτηρίζει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία τον Δημήτρη Κρεμαστινό σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της.

Μάλιστα στη μνήμη του εκλιπόντα αποφασίστηκε η δωρεά χρηματικού ποσού στον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η ανακοίνωση:

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του διακεκριμένου επιστήμονα, τέως Προέδρου της ΕΚΕ, πρώην υπουργού, Ομότιμου Καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτρη Κρεμαστινού, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Η Καρδιολογική κοινότητα έμεινε φτωχότερη σήμερα από την απώλεια του Καθηγητή και ανθρώπου Δημήτρη Κρεμαστινού, με πλούσιο και πολύπλευρο συγγραφικό έργο, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, που υπηρέτησε τη πατρίδα μας ως γιατρός, Ακαδημαϊκός Δάσκαλος, Βουλευτής και ως Υπουργός Υγείας.

Στη μνήμη του εκλιπόντος και ως πρώτο ελάχιστο φόρο τιμής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ αποφάσισε τη δωρεά χρηματικού ποσού στον εθελοντικό οργανισμό, «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του.