Skip to main content

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης - Ήταν θετικός στον κορωνοϊό

Έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα Κυριακή ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, σε ηλικία 62 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο Μητροπολίτης ήταν θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλευόταν από την Παρασκευή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι ο μητροπολίτης νοσηλευόταν με κορωνοϊό και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Ο Μακαριστός ήταν από τους ιεράρχες που καλούσε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοιό, ήταν όμως και μεταξύ εκείνων που είχαν πάρει μέρος στο συλλείτουργο του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Οκτωβρίου, στο οποίο οι ιεράρχες και αρκετοί πιστοί είχαν εμφανισθεί χωρίς μάσκα και χωρίς να τηρούν τις αναγκαίες αποστάσεις. Τις επόμενες μέρες, μετά τη Δοξολογία, είχε γίνει γνωστό ότι νόσησε από κορωνοϊο ο Μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος.

Ποιος ήταν

Ο Ιωάννης (Τασσιάς) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία το 1979 και το τμήμα της Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης το 1982.

Την ίδια χρονιά χειροτονήθηκε Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τη διεύθυνση του Γραφείου Νεότητος. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μέχρι το 1994. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε στον ιερό ναό του πολιούχου Αγίου Δημητρίου ως ιερατικός προϊστάμενος. Από το 1983 υπηρέτησε ως ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, από το 1994 υπηρέτησε ως Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Τότε πρωτοστάτησε στην διεκδίκηση της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη από την Εκκλησία ως χώρου λατρείας και πλέον η Ροτόντα δίδεται από το Υπουργείο Πολιτισμού για ορισμένες λειτουργίες κάθε έτος.

Εξελέγη στις 10 Μαΐου 2010 από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Μητροπολίτης Λαγκαδά. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 16 Μαΐου 2010 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο Β΄ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Είχε συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες θεολογικού περιεχομένου. Είχε λάβει μέρος σε Θεολογικά Συνέδρια. Έχει διδάξει σε Κατηχητικά Φροντιστήρια και στη Σχολή Μετεκπαίδευσης Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Για περίπου 20 χρόνια παρουσίασε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Ακόμα είχε διδάξει στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Παπαγεωργίου

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Σεβασμιώτατου το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας ότι ο εκλιπών νοσούσε με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το νοσοκομειακό ίδρυμα, η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εκοιμήθη σήμερα το πρωί, σε ηλικία 62 ετών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, μετά από μάχη που έδωσε με τον νέο κορονοϊό.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19, στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα».