Skip to main content

Εκκαθάριση στην τουρκική μεθόριο με τη Συρία ετοιμάζει ο Ερντογάν

Η Τουρκία ετοιμάζεται να "εκκαθαρίσει" τη συριακή πλευρά της μεθορίου της με τη Συρία από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να "εκκαθαρίσει" τη συριακή πλευρά της μεθορίου της με τη Συρία από τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), οι επιθέσεις των οποίων εναντίον μιας τουρκικής μεθοριακής πόλης αυξάνονται, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Διεξάγουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες προκειμένου να εκκαθαρίσουμε την άλλη πλευρά των (συριακών) συνόρων λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το Κιλίς", η τουρκική μεθοριακή πόλη η οποία πλήττεται τακτικά από ομοβροντίες ρουκετών την ευθύνη για τις οποίες επιρρίπτει η Άγκυρα στο ΙΚ, ανέφερε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Από τις αρχές του έτους, από τέτοια πυρά έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 21 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.

Έπειτα από κάθε ομοβροντία, το τουρκικό πυροβολικό απαντά βομβαρδίζοντας τις θέσεις του ΙΚ στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο στρατού. Τις τελευταίες εβδομάδες ο στρατός έχει ενισχύσει την παρουσία του στην επαρχία Κιλίς.

Κατηγορώντας για άλλη μια φορά τα μέλη του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών, του οποίου ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, ότι έχουν "αφήσει μόνη" της την Τουρκία, ο Ερντογάν πρόσθεσε: "Δεν έχουμε λάβει την υποστήριξη που επιθυμούμε από τους συμμάχους μας, ιδίως από τις χώρες που διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στην περιοχή".

"Πόσο καιρό θα περιμένουμε τους συμμάχους μας ενώ οι συμπολίτες μας πέφτουν ως μάρτυρες κάθε μέρα στους δρόμους του Κιλίς εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύονται από την άλλη πλευρά των συνόρων;" συνέχισε ο Ερντογάν.