Skip to main content

Εκκενώνεται η κλινική Σαραφιανός που επιτάχθηκε για Covid στη Θεσσαλονίκη (vid)

Ασθενοφόρα μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στη Γενική Κλινική Σαραφιανός προς άλλη ιδιωτική μονάδα υγείας της Θεσσαλονίκης

Λίγες ώρες μετά την επίταξη από το υπουργείο Υγείας, άρχισε να εκκενώνεται η μια από τις δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, που θα φιλοξενήσει ασθενείς με Covid-19.

Διαβάστε: Επιτάχθηκαν δύο ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη για κλίνες Covid -19

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο Γρηγόρης Σαραφιανός, ιδιοκτήτης της ομώνυμης κλινικής και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών ασθενοφόρα μεταφέρουν τους ασθενείς που νοσηλεύονταν στην Κλινική Σαραφιανός επί της οδού Ιουστινιανού προς άλλη ιδιωτική μονάδα υγείας της πόλης.

Στη συγκεκριμένη κλινική νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή περίπου 50 ασθενείς (χωρίς φυσικά να πάσχουν από κορωνοϊό), οι οποίοι σταδιακά θα διακομιστούν σε άλλες δομές υγείας, ενώ εξυπηρετούνται 25 νεφροπαθείς που κάνουν μέρα παρά μέρα αιμοκάθαρση.

Ο Γρηγόρης Σαραφιανός σε δηλώσεις του σημείωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πού θα μεταφερθούν.

«Αυτό είναι δύσκολο γιατί τους ασθενείς τους μετέφεραν πριν μια εβδομάδα ή λίγες πριν. Τους μεταφέραμε από κρατικά νοσοκομεία και τώρα θα τους ταλαιπωρήσουμε ξανά. Θα πρέπει να αναλάβει το βάρος το ΕΚΑΒ, το οποίο είναι ολημερίς στους δρόμους».

Όπως ανέφερε ο κ. Σαραφιανός, δεν έχει επίσημη ενημέρωση και πληροφορήθηκε την επίταξη από τα μέσα ενημέρωσης.

«Είχα πάρει χθες το έγγραφο για να το προωθήσω στους συναδέλφους, στο οποίο η κυβέρνηση ζητά να παραχωρήσουν οι κλινικές της Θεσσαλονίκης 200 κλίνες ΜΕΘ μέχρι τις 9 το βράδυ. Μέχρι χθες, η απάντηση ήταν ότι χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να αποσυμφορήσουμε το σύστημα υγείας, παίρνοντας τους ασθενείς που είναι non covid. Οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή ήταν η συμφωνία και τον Μάρτιο στην πρώτη φάση της πανδημίας, και τώρα τον Σεπτέμβρη μέχρι προχθές που υπήρξε μια σύσκεψη στα γραφεία της Θεσσαλονίκης της ΥΠΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού για περιστατικά Covid, η οποία δεν υπάρχει.

«Εμείς θέλουμε να προσφέρουμε, αλλά υπάρχουν παράπλευρες συνέπειες. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που θα τελειώσει ο κορωνοϊός ή δεν θα χρειάζονται κλίνες και θα μπορέσει να ανταπεξέλθει το σύστημα υγείας, ποιος ασθενής ή ποιος γιατρός θα έρθει να νοσηλευτεί εδώ, όταν ξέρει ότι εδώ νοσηλεύονταν ασθενείς με Covid; Άρα είναι και το μετά, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο. Όπως γίνεται και με την κλινική στο Περιστέρι, που ήταν στην πρώτη φάση της πανδημίας και έχει πρόβλημα», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς υπάρχει η ψυχολογία του στιγματισμού.