Skip to main content

Εκκενώθηκε ένας ακόμη οικισμός στα Γρεβενά - Πώς αναζωπυρώθηκε η φωτιά (vid)

Μετά τους οικισμούς Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί, Σαρακίνα εκκενώθηκε και το Νεοχώρι στην ΠΕ Γρεβενών - Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες.

Ολοκληρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος η προληπτική εκκένωση έξι οικισμών στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, η οποία αποφασίστηκε λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Αναζωπυρώσεις στις φωτιές Κοζάνης και Γρεβενών

Αρχικώς, λόγω της πυρκαγιάς στην ΠΕ Γρεβενών είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Αγαλαίοι, Δίπορο, Κέντρο, Νησί και Σαρακίνα. Στη συνέχεια, εκκενώθηκε και ο οικοσμός του Νεοχωρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι κάτοικοι από τους οικισμούς που εκκενώθηκαν απομακρύνθηκαν με δικά τους μέσα, καθώς και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, της Αστυνομίας και του Δασαρχείου. Πρόσθεσε ότι η αντιπεριφέρεια έχει προνοήσει για τη φιλοξενία των κατοίκων σε ξενοδοχεία.



Ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πρόδρομος Ασλανίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά, η οποία αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα στην περιοχή, καίει χωράφια, καλαμιές, χορτολιβαδική και δασική έκταση. Είπε ότι το βράδυ προβλέπεται να μειωθεί η ένταση των ανέμων και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να δημιουργήσει συνθήκες για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη, στον δήμο Δεσκάτης, ενώ στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Μηχανήματα της Περιφέρειας συνδράμουν για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Στο μεταξυ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Κιλκίς, κοντά στη Νέα Σάντα και έκαψε χορτολιβαδική έκταση.

Πηγή φωτογραφίας: grevenamedia.gr