Skip to main content

Εκκίνηση με Σον Πεν και Γκίμπσον για τη Κινηματογραφική Λέσχη Πυλαίας

Στις εγκαταστάσεις του Αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εννέα ξεχωριστές ταινίες

«Φώτα, κάμερα, πάμε» λέει για δεύτερη χρονιά ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη Πυλαίας.

Στις εγκαταστάσεις του Αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Πυλαίας, από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ και με ελεύθερη είσοδο, οι σινεφίλ του δήμου, αλλά και των γύρω περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι τα τέλη Μαρτίου εννέα ξεχωριστές ταινίες που διακρίθηκαν στα διεθνή φεστιβάλ και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ταινίες με μοναδικές ερμηνείες ηθοποιών και με υπερσύγχρονα μηχανήματα και εγκαταστάσεις για την παραγωγή της εικόνας και του ήχου που κάνουν την κινηματογραφική απόλυση ακόμη πιο ποιοτική.

Οι προβολές ξεκινούν με γεύση από αμερικάνικο κινηματογράφο. Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το αμερικανικό βιογραφικό δράμα  «Ο Καθηγητής και ο Τρελός», με πρωταγωνιστές τους Σον Πεν και Μελ Γκίμπσον, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου  θα επακολουθήσει η γαλλο-γερμανο-αγγλική παραγωγή «Καλά Χριστούγεννα», μια ιστορική αντιπολεμική ταινία, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν πολλές σημαντικές ταινίες, όπως το «Μαύρο άλογο», μια κοινωνική ταινία από τη Νέα Ζηλανδία που είναι επίσης βασισμένη σε μια αληθινή ταινία, η αμερικανική κοινωνική ταινία «Που χάθηκες, Μπερναντέτ;» βασισμένη σε ένα best seller με την Κέιτ Μπλάνσετ, η γαλλική κωμωδία «Διακοπές στη Βενετία» και η αμερικάνικη κοινωνική ταινία «Το πράσινο βιβλίο» που βραβεύτηκε πέρσι με 3 Όσκαρ με τους Βίγκο Μόρτενσεν και Μαχερσάλα Αλι

«Η Δημοτική Κινηματογραφική Λέσχη, ένας ξεχωριστός θεσμός που έγινε αγαπημένη συνήθεια και κατέκτησε τις καρδιές μας, μας προσφέρει και φέτος σημαντικές ταινίες που έχουν σαρώσει τα Όσκαρ, διακρίθηκαν στα διεθνή φεστιβάλ και στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην Πυλαία για δεύτερη χρονιά παρουσιάζουμε πολλές κινηματογραφικές εκπλήξεις και ένα ακόμη πλουσιότερο πρόγραμμα, το οποίο θα μας ταξιδεύει φέτος όλο τον Χειμώνα μέχρι και την Άνοιξη όπως πάντα ΔΩΡΕΑΝ με ποιοτικά και μοναδικά φιλμ και με εξαιρετικές ερμηνείες διάσημων ηθοποιών. Θα είμαστε όλοι εκεί! Μέσα από τη μεγάλη οθόνη του δήμου μας να απολαύσουμε όμορφες βραδιές πολιτισμού ταξιδεύοντας στα σενάρια των ονείρων μας», τονίζει ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα των Κινηματογραφικών Λεσχών μπορείτε να βρείτε στο site του δήμου (www.pilea-hortiatis.gr) και στο facebook στο προφίλ που έχει η κάθε κινηματογραφική λέσχη.