Skip to main content

Εκκίνηση στο Rally ΔΕΘ-Γκάζια και αδρεναλίνη (φωτο+vid)

Το ιστορικό ράλι που γίνεται παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση είχε την 52η εκκίνηση του σε μια λαμπερή βραδιά στην νότια πύλη του εκθεσιακού κέντρου.

Την αδρεναλίνη στους λάτρεις της ταχύτητας και τους επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης ανέβασαν απόψε 45 ραλίστες που ζέσταναν τις μηχανές και τα γκάζια τους, στα εγκαίνια του 52ου Rally ΔΕΘ.

Οδηγοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο ξεσήκωσαν το κοινό που συγκεντρώθηκε στη νότια πύλη του εκθεσιακού χώρου, δίνοντας μία πρώτη μικρή γεύση για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή.

Την εκκίνηση της διοργάνωσης του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης σήμανε η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, που ευχαρίστησε τον κόσμο για την ολοένα και μεγαλύτερη αγάπη που δείχνει στο Rally ΔΕΘ.

Από τις έντονες στιγμές των εγκαινίων ήταν όταν εμφανίστηκε στην αφετηρία ο Θεσσαλονικιός πρωταθλητής, νικητής του 51ου Ράλλυ ΔΕΘ και πρόεδρος του ΑΟΘ, Σωκράτης Τσολακίδης, που απέσπασε τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού. Η Socratis Tsolakidis Rally με χορηγό επικοινωνίας τη Voria.gr θα τρέξει φέτος με  το ανανεωμένο SKODA FABIA R5 EVO, το οποίο έρχεται για πρώτη φορά σε Ελληνικό αγώνα από τη γνωστή σε όλους του φίλους της ομάδας, EUROSOL.

Πρόκειται για τον δεύτερο αγώνα της χρονιάς για την ομάδα, μετά από εκείνον στα Γιάννενα, που τη βρήκε στη δεύτερη θέση.

Ο Καράογλου έδωσε το σήμα εκκίνησης

Την εκκίνησή του σήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου, ενώ στα εγκαίνια παρευρέθηκε και ο ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης. 

Τα αυτοκίνητα θα διανυκτερεύσουν στην πλατεία Αριστοτέλους, πριν ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019 η πρώτη ειδική διαδρομή «Γαλάτιστα-Πετροκέρασα», μήκους 9,81 χιλιομέτρων, στις 9.16 το πρωί.

Η μονάδα τεχνικής υποστήριξης (service park) του αγώνα θα βρίσκεται έξω από το χωριό Γαλάτιστα, όπου τα αυτοκίνητα θα επιστρέφουν μετά από κάθε loop των ειδικών διαδρομών.

Μετά τις πέντε ειδικές διαδρομές του 52ου Ράλλυ ΔΕΘ, τα αυτοκίνητα θα επιστρέψουν για τον τερματισμό στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο αναμένεται να τερματίσει αύριο, Κυριακή στις 16.39.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο φετινό Ράλλυ είναι μεγάλος ο αριθμός πληρωμάτων από το νησί της Κρήτης ενώ ιδιαίτερη αίγλη δίνει και η συμμετοχή του Ιρλανδού συνοδηγού, Allan Haryman.