Skip to main content

Πέλλα:Έκκληση στους κατοίκους για τήρηση μέτρων-«Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση»

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συνέστησε στους πολίτες της Πέλλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί μετά την καταγραφή 114 κρουσμάτων σε εργοστάσιο.

Έκκληση στους κατοίκους ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για πιστή τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε, μετά τον συναγερμό που σήμανε από την καταγραφή 114 κρουσμάτων σε εργαζόμενους κονσερβοποιίας στην Σκύδρα, είναι επιβεβλημένη η τήρηση των μέτρων κατά γράμμα.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη», επισήμανε τονίζοντας πως οι πολίτες της Πέλλας οφείλουν να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Δείτε σχετικά: Είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα λέει η κονσερβοποιία στη Πέλλα

Ανέφερε ακόμα πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα για ο,τι προκύψει σχετικά με τη νέα αυτή εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαγεωργίου Βασίλης μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης στην ΠΕ Πέλλας δήλωσε ότι δεν θα παρθούν νέα έκτακτα μέτρα για την Πέλλα αλλά θα συνεχιστεί η εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων, όπως η υποχρεωτιική χρήση μάσκας παντού.

Διαβάστε: Το χρονικό της νέας συρροής κρουσμάτων σε εργοστάσιο κομπόστας στην Πέλλα

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το logospellas.gr αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης:

-Να γίνουν καταρχήν οι ιχνηλατήσεις, στα συγγενικά πρόσωπα των εργαζομένων που βρέθηκαν θετικοί καθώς και στις επαφές τους.
-Η Αστυνομία του Νομού, αναλαμβάνει τον έλεγχο των 114 θετικών ατόμων στον κορονοϊό, προκειμένου να τηρηθεί η καραντίνα των 14 ημερών.
-Να εγκατασταθούν σε όλες τις πόλεις του Νομού Πέλλας, κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να γίνονται εθελοντικά τεστ στους πολίτες.
-Να τονιστεί στους ιδιοκτήτες των εργοστασίων, ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα προστασίας στο προσωπικό.
-Να υπάρξει παράταση των υφιστάμενων μέτρων, που λήγουν στις 4 Οκτωβρίου.
-Να τονιστεί στους πολίτες, ότι πρέπει να τηρούνται συστηματικά τα μέτρα της αυξημένης επιτήρησης.
-Να μην επιβληθούν πρόσθετα μέτρα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζης οι 4 Δήμαρχοι του Νομού, ο εκπρόσωπος του εργοστασίου όπου εμφανίστηκαν τα θετικά δείγματα, ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Κώστας Αποστόλου οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Λάκης Βασιλειάδης και Άλκης Νουσηκηρου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Πηγή φωτογραφίας: pronews.gr