Skip to main content

Έκκληση Διαμαντοπούλου για τερματισμό της αποχής

Έκκληση απηύθυνε η υπουργός Παιδείας προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους.
Έκκληση απηύθυνε η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου προς τον συνδικαλιστικό φορέα των καθηγητών «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να είναι σε ομηρία 90.000 παιδιά και οι οικογένειές τους».

Η υπουργός τόνισε ότι στην Περιφέρεια σχεδόν το σύνολο των γραπτών των πανελλαδικών εξετάσεων έχει διορθωθεί και καταχωρηθεί και στο λεκανοπέδιο Αττικής απομένει το 25%.

Χαρακτήρισε το θέμα της αποχής των βαθμολογητών σημαντικό και ευαίσθητο και γι΄αυτό το λόγο, όπως είπε, ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων για να έχουν πλήρη εικόνα. Για όλους, τόνισε, έρχεται η στιγμή που βάζουν πάνω από όλα την ευθύνη.

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε λεπτομερώς στη διαπραγμάτευση που έγινε με το υπουργείο Οικονομικών και την ικανοποίηση του ενός από τα δύο αιτήματα των βαθμολογητών, το οποίο ήταν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Επεσήμανε ότι είναι «εξτρά» αμοιβές και προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης-καταχώρησης των βαθμών από του χρόνου, έτσι ώστε, όπως είπε, να μην υπάρχουν τόσο πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και όλα θα είναι έτοιμα για να ανακοινωθούν οι βαθμοί.

Όταν ρωτήθηκε εάν αύριο η ΟΛΜΕ αποφασίσει αποχή διαρκείας, η οποία θα περιλάβει και τις πανελλήνιες εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα που αρχίζουν 24 Ιουνίου, είπε χαρακτηριστικά «Αύριο είναι άλλη ημέρα».

Τέλος, ερωτηθείσα πού βρίσκεται ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Πανάρετος, ο οποίος απουσίαζε, απάντησε ότι είναι σε εκπαιδευτικό συνέδριο στις Βρυξέλλες.