Skip to main content

Έκκληση στους δημότες Θεσσαλονίκης για τα απορρίμματα ενόψει Πάσχα

Ο αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς καλεί τους δημότες να μην κατεβάζουν απορρίμματα στους κάδους τις ημέρες που θα υπάρχουν μειωμένα δρομολόγια αποκομιδής.

'Εκκληση στους δημότες να συμβάλουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης ενόψει των αργιών του Πάσχα ενισχύοντας έτσι το έργο της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων απευθύνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά το έργο των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης δυσχεραίνει καθώς ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης θα παραμείνει κλειστός από το Μεγάλο Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα ενώ προκύπτουν πέντε συνεχόμενες επίσημες ημέρες αργίας κάτι που όπως τονίζει «παρατηρείται σπάνια».

Ο Αντιδήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι «υπάρχει αδυναμία ως προς την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των πληρωμάτων για αποκομιδή των απορριμμάτων λόγω της γενικότερης οικονομικής πολιτικής που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των κονδυλίων για αποζημίωση αργιών και εξαιρέσιμων».
    
Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Παππάς απευθύνει κάλεσμα στους δημότες ώστε να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης «αποθηκεύοντας προσωρινά τα απορρίμματα τους και να μην τα κατεβάζουν στους κάδους τις ημέρες που θα υπάρχουν μειωμένα δρομολόγια αποκομιδής».