Skip to main content

Έκκληση ΕΕΘ για παράταση του τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μιχάλη Ζορπίδη, επαγγελματίες δεν προλαβαίνουν προθεσμίες λόγω φόρτου εργασίας και γραφειοκρατίας.

Επιστολή προς όλους τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης απέστειλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης, με την οποία ζητά να δοθεί παράταση στη διαδικασία τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων

Την παράταση την είχαν ζητήσει πρόσφατα επαγγελματίες από τον κ. Ζορπίδη κατά την εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζορπίδης, «πολλοί επαγγελματίες, λόγω φόρτου εργασίας "χάνουν" τις προθεσμίες κάτι το οποίο δε θα πρέπει να επιφέρει επιπτώσεις γι' αυτούς».

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Με την παρούσα παρακαλώ δεχθείτε την παράκληση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για την παράταση στη διαδικασία που αφορά το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων, παράκληση που υποβάλλεται έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Ε.Ε.Θ, που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση μηνός Ιανουαρίου 2020.Θα ζητήσουμε η παράταση να δοθεί ως το τέλος του έτους και χωρίς την επιβολή σχετικού προστίμου στους επαγγελματίες μέλη μας.

Δυστυχώς ή ευτυχώς είναι σύνηθες για πολλούς συναδέλφους μας να μην προλαβαίνουν τις προθεσμίες, λόγω επαγγελματικού φόρτου ή γραφειοκρατίας. Άλλωστε, με την διευκόλυνση των συναδέλφων δεν πρόκειται να ζημιωθεί επ’ ουδενί ο Δήμος σας, ο οποίος θα πρέπει να στέκεται στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς, τη δύσκολη αυτή εποχή».