Skip to main content

Έκκληση ΕΕΘ: Κλείστε τους μεγάλους να δουλέψουν οι μικροί

«Έχουμε δει ότι τα μικρά καταστήματα λειτουργούν με υποδειγματική τάξη, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής», επισήμανε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Έκκληση στην Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε νέα απαγόρευση λειτουργίας του λιανεμπορίου, κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με την παραίνεση στην περίπτωση που πρέπει να ληφθούν μέτρα, να απαγορευτεί η λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων αλλά όχι των μικρών!

«Όλοι βλέπουμε αυτές τις 12 μέρες ότι το πρόβλημα του συνωστισμού δεν υπάρχει στα μικρά καταστήματα αλλά στις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών. Εκεί υπάρχουν ουρές και πολυκοσμία», εξήγησε ο Μιχάλης Ζορπίδης και πρόσθεσε: «επίσης όλοι έχουμε δει ότι τα μικρά καταστήματα λειτουργούν με υποδειγματική τάξη, τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας και κυρίως λόγω του ότι το εσωτερικό τους μπορεί εύκολα να ελεγχθεί αφού έχουμε μικρό εμβαδόν, δεν υπάρχει πουθενά συγχρωτισμός. Κάνουμε λοιπόν έκκληση στην Κυβέρνηση, στην περίπτωση που κριθεί ότι απαιτούνται και νέα μέτρα, να απαγορεύσει τη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων και όχι των μικρών. Δεν είναι ούτε δίκαιο, ούτε λογικό να τιμωρούνται με αναγκαστική αργία οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες του λιανεμπορίου όταν για το πρόβλημα ευθύνονται οι πολυεθνικές. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει και μία έμμεση βοήθεια στις επιχειρήσεις που έχουν τόσο χτυπηθεί από την Πανδημία», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
 
Στο Ωραιόκαστρο

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ, στο περιθώριο της δράσης «Επιχειρώ με Ασφάλεια», που φιλοξενήθηκε σήμερα στο Ωραιόκαστρο.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, τη Θέρμη, τη Σίνδο το Λαγκαδά, την Καλαμαριά και τον Εύοσμο, τα Rapid Test έγιναν στο Ωραιόκαστρο από ειδικό κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε μέλη του ΕΕΘ από την περιοχή.
Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και τον Εμπορικό Σύλλογο, εκπρόσωποι του οποίου ευχαρίστησαν θερμά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για τη συνδρομή.

«Για εμάς είναι σημαντικό να έχουμε στο πλευρό μας το ΕΕΘ. Δυναμώνει την παρουσία μας και με τέτοιες δράσεις βοηθούμε πραγματικά τους συναδέλφους μας να επιστέψουν στην κανονικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου Βασίλης Ιακωβίδης.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου  Δημήτρης Καρασσαβίδης τόνισε ότι ο Δήμος προσπαθεί πάντα να βρίσκεται στο πλευρό των επαγγελματιών της περιοχής του και ενισχύει τις δράσεις, σαν και τη σημερινή που βοηθούν πραγματικά την τοπική κοινωνία.

Τους επαγγελματίες του Ωραιοκάστρου υποδέχθηκαν, εκτός του Μιχ. Ζορπίδη, η Α' Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρύσα Γεωργιάδου- Γρανούζη, ο Γενικός Γραμματέας του Κλεόβουλος Θεοτόκης, η Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών Φανή Μπλιούμη, το μέλος της ΔΕ Κυριάκος Μερελής και το μέλος του ΔΣ Μπάμπης Τσαϊρέλης.