Skip to main content

Φερχόφσταντ σε ΕΕ και Τσίπρα: Το Grexit θα ήταν καταστροφικό για όλους

Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να συνετιστούν - Ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό για όλους, επισημαίνει - «Πρέπει να βρούμε βιώσιμη λύση για το χρέος»

Έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να συνετιστούν και να σταματήσουν αυτή τη ριψοκίνδυνη σύγκρουση στο ελληνικό ζήτημα, απευθύνει με άρθρο στον Guardian o επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στη Γερμανία, Γκι Φερχόφσταντ, σχολιάζοντας το αυριανό δημοψήφισμα στη χώρα μας.

Όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Φερχόφσταντ, «υπάρχουν πολλά περισσότερα που διακυβεύονται απ' ό,τι τα ευρώ». «Χρειαζόμαστε μία περίοδο χάριτος ώστε να βρούμε μία πραγματικά βιώσιμη λύση για το ελληνικό χρέος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πιθανότητα για ένα Grexit είναι πιο ορατή από ποτέ, και «δεν θα πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες, κάτι τέτοιο θα ήταν μια καταστροφή για τους πιστωτές της Ελλάδας, την ίδια τη χώρα, αλλά και την ΕΕ».

Για να αποφευχθεί η καταστροφή, συνεχίζει ο Γκι Φερχόφσταντ, οι ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης χρειάζεται να αλλάξουν δραστικά τη στρατηγική τους. «Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πρέπει να προταθεί μία περίοδος χάριτος, στην οποία η Αθήνα και οι δανειστές θα συμφωνήσουν σε ένα τρίμηνο παράθυρο, προκειμένου να αναπτύξουν ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, συνδυαζόμενο από ένα επενδυτικό πακέτο, το οποίο θα αντιστρέψει την πορεία της φιλάσθενης ελληνικής οικονομίας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Φερχόφσταντ, ο οποίος τάσσεται ανοικτά υπέρ του «ναι», έχει τροποποιήσει τη φωτογραφία του στον λογαριασμό του στο Twitter, η οποία πλέον περιλαμβάνει ένα υδατογράφημα της ελληνικής σημαίας.