Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ: ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής «αποδείχτηκε σωτήρια αυτή τη φορά».

«H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στο Σέιχ Σου, δυστυχώς επιβεβαίωσε τους φόβους όλων εκείνων που είχαν κρούσει εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο κ. Γιαννούλης τονίζει πως «εγκαίρως και με αλλεπάλληλες αναφορές είχαμε επισημάνει την ανάγκη παρεμβάσεων για καθαρισμό του δάσους από τους κομμένους κορμούς και τα κλαδιά που έχουν αφεθεί από το πρόγραμμα αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν καθυστερημένα και με δυσχερή συντονισμό, με αποτέλεσμα να αφεθεί το δάσος ευάλωτο σε πιθανή πυρκαγιά το φετινό καλοκαίρι που παρουσιάζει ιδιαίτερα θερμές και ξηρές συνθήκες».

«Απευθύνουμε έκκληση να επιταχυνθεί η διαδικασία καθαρισμού του Σέιχ Σου, του μοναδικού πνεύμονα της Θεσσαλονίκης» υπογραμμίζει ο βουλευτής και σχολιάζει: «Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής με την παράλληλη χρήση εναέριων μέσων αποδείχτηκε σωτήρια αυτή τη φορά. Απαιτείται όμως δράση και επαγρύπνηση για να μην επαναληφθούν οι σημερινές εικόνες».

Διαβάστε σχετικά: Θεσσαλονίκη: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Σέιχ Σου - Συνεχίζονται οι ρίψεις
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ