Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Πέντε καθηγητές του ΑΠΘ με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να μην πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας.

Πέντε καθηγητές του ΑΠΘ με κοινή τους ανακοίνωση ζητούν να μην πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης της κατειλημμένης Πρυτανείας του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους οι Μαυροσκούφης Δημήτρης, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Άρης Στυλιανού, Δαμιανός Κωνσταντινίδης και Αθανάσιος Μιχαηλίδης «αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτήριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του.

Εκφράζουμε την διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαίλαπα της πανδημίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του.

Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Υπογράφουν

Μαυροσκούφης Δημήτρης Κοσμήτορας Φιλοσοφικής

Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κοσμήτορας Φυσικού

Άρης Στυλιανού Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών

Δαμιανός Κωνσταντινίδης Καθηγητής Σχολής Θεάτρου

Αθανάσιος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ