Skip to main content

Έκκληση ΠτΔ για εμβολιασμό:Ας ακούσουν όσους νόσησαν αυτοί που δεν εμβολιάζονται

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχθηκε το πρωί της Παρασκευής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τους δυο τους να μιλούν κυρίως για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και για την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού του πληθυσμού.

Διαβάστε επίσης Με το άρθρο 25 του Συντάγματος απαντά ο Μητσοτάκης στους αντιεμβολιαστές

Αναφερόμενη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, η ΠτΔ τόνισε πως «το Σύνταγμα δεν αναγνωρίζει σε κανένα το δικαίωμα, στα πλαίσιο της δικής του ελευθερίας, να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των συνανθρώπων του. Γιατί τα δικαιώματα που μας αναγνωρίζει το Σύνταγμα δεν τα αναγνωρίζει μόνο επειδή είμαστε ατομικά φορείς της ανθρώπινης αξίας, το οποίο φυσικά ισχύει, αλλά μας τα αναγνωρίζει και γιατί είμαστε μέρος του κοινωνικού συνόλου. Και ως μέρος του κοινωνικού συνόλου, ακριβώς επειδή έχουμε την υποχρέωση αλληλεγγύης, να φροντίζουμε δηλαδή τη δημόσια υγεία αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων μας, είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε και περιορισμούς στα δικά μας δικαιώματα».

Επιπλέον, η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε πως αν οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να πειστούν από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν με δύσκολα συμπτώματα τον κορωνοϊό.

«Η επιστήμη έχει καταλήξει ότι η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από τον εφιάλτη της πανδημίας, η μόνη ασφαλής λύση, είναι ο εμβολιασμός. Και είναι χαρακτηριστικό ότι το μεγαλύτερο ποσοστό όσων νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι, και ανάμεσά τους πολλοί νέοι. Πρέπει λοιπόν η προσπάθεια εμβολιασμού να επιταθεί, να επιδείξουμε όλοι το υψηλότερο δυνατό αίσθημα ευθύνης», ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός από πλευράς του, μίλησε για τις τελευταίες κινήσεις της κυβέρνησης με σκοπό την ενθάρρυνση του πληθυσμού να εμβολιαστεί, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απηύθυνε έκκληση στους ανεμβολίαστους, λέγοντας πως αν δεν πείθονται από τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την ανάγκη εμβολιασμού τους, ας ακούσουν όσους νόσησαν και πέρασαν με δύσκολα συμπτώματα τον κορωνοϊό.