Skip to main content

Κορωνοϊός: Έκκληση σε φαρμακοποιούς για μέτρα προστασίας

Παρά τον γενικό συναγερμό και την απομόνωση πολλών στα σπίτια τους λόγω κορωνοϊού, ο φαρμακοποιοί παραμένουν στην πρώτη γραμμή επαφής με τους πολίτες

Την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες κλείνονται στα σπίτια τους στην Ελλάδα προκειμένου να προστατευθούν από την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι φαρμακοποιοί παραμένουν στην πρώτη γραμμή επαφής με τους πολίτες, αφού ούτε και στην βαριά πληγείσα Ιταλία έκλεισαν τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης με ανάρτησή του στο facebook συστήνει στους συναδέλφους του να πάρουν όλα τα μέτρα ώστε να προφυλαχθούν από τον Covid-19, αλλά και για να προστατεύσουν ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι που επισκέπτονται καθημερινά τα φαρμακεία.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος έλαβε επιπλέον μέτρα μετά την κήρυξη της πανδημίας και αναμένει επίσημες οδηγίες από το υπουργείο Υγείας ώστε αυτά να εφαρμοστούν άμεσα.

Όπως λέει ο κ. Ευγενίδης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις λοιπόν, σας προτείνουμε να λάβετε όσα από τα παρακάτω μέτρα θεωρείτε απαραίτητα:

- Χρήση μάσκας που να καλύπτει μύτη και στόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες

- γυαλιά για να καλύπτονται τα μάτια

- οριοθέτηση με αυτοκόλλητο στο πάτωμα, της απόστασης του ενός ανθρώπου από άλλον

- γάντια μιας χρήσης (ειδικά για τις χρηματικές συναλλαγές)

- πλεξιγκλας στον χώρο εξυπηρέτησης

- χρήση της ποδιάς, κουμπωμένη και συχνή αλλαγή της

- χρήση αντισηπτικού από τον καθένα κατά την είσοδό του στο χώρο του φαρμακείου

«Φυσικά, εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής που έχουμε ήδη ανακοινώσει, δηλαδή, συχνό αερισμό του χώρου, συχνό καθαρισμό των επιφανειών με απολυμαντικό, συχνό και σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με απλό σαπούνι το οποίο απενεργοποιεί τον ιό, συχνή χρήση αντισηπτικού, συνομιλία από απόσταση άνω του ενός μέτρου κ.α.», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης, συστήνοντας ψυχραιμία και υπευθυνότητα.