Skip to main content

Έκκληση ξενοδόχων για επανεξέταση του φόρου διαμονής

Ο Φόρος Διαμονής, αν εφαρμοστεί, θα πλήξει, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς

Να αναθεωρήσει τη στάση της καλεί την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων για τον Φόρος Διαμονής πριν την εφαρμογή του από τις αρχές του 2018.

«Η πρόσφατη δήλωση της αρμόδιας Υφυπουργού, πως ο Φόρος Διαμονής θα ισχύσει το έτος 2018 και οι όποιες επιπτώσεις του θα αξιολογηθούν στο τέλος της χρονιάς, έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις άλλων κυβερνητικών στελεχών που είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο  να επανεξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα» αναφέρουν οι ξενοδόχοι.

Η ΠΟΞ εκτιμά ότι τότε θα είναι πολύ αργά, καθώς «θα έχει ανακοπεί η δυναμική της τουριστικής ζήτησης για την Ελλάδα και θα έχει ζημιωθεί ανεπανόρθωτα το σύνολο της τουριστικής οικονομίας της χώρας».

Ο Φόρος Διαμονής, αν τελικά εφαρμοστεί, θα πλήξει, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, κυρίως τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους λιγότερο δημοφιλείς τουριστικά προορισμούς, στην «άλλη Ελλάδα», την οποία πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε. Θα έχει επίσης σοβαρές επιπτώσεις στην όποια προσπάθεια διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, αφού είναι γνωστό σε όλους πως οι τιμές των δωματίων μειώνονται σημαντικά όσο απομακρυνόμαστε από τους καλοκαιρινούς μήνες αιχμής.