Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΕΚΚΛΗΣΗ ΖΕΡΒΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ»

Παρέμβαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΚΕΔΕ στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR).

Παρέμβαση για το προσφυγικό ζήτημα πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στη σημερινή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών (CEMR), κατά τη διάρκεια της οποίας προκλήθηκε συζήτηση με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου.

Με την ιδιότητα του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών, όπως τονίζουν πηγές του δήμου, ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση στις αυτοδιοικητικές αρχές των κρατών – μελών της ΕΕ να αποταθούν στις κυβερνήσεις τους, ζητώντας τους να δεχθούν κατά τρόπο συντεταγμένο τη μεταφορά σημαντικού αριθμού προσφύγων στην επικράτειά τους.

Με την επισήμανση ότι η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να σηκώσουν μόνα τους το βάρος του προσφυγικού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόνισε πως «στόχος είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να φιλοξενήσουμε με αξιοπρέπεια πρόσφυγες που έχασαν το κατάλυμά τους σε ασφαλή προορισμό, αναλογικά σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ