Skip to main content

Εκλέγεται το νέο 25μελές ΔΣ της ΠΕΔΚΜ - Το μήνυμα Κυρίζογλου

Σήμερα η εκλογή του νέου 25μελούς διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας - Τι δήλωσαν Ζέρβας, Κυρίζογλου, Δανιηλίδης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 25μελές διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του εποπτικού συμβουλίου καθώς και των εκπροσώπων της ΠΕΔΚΜ στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Στη διαδικασία συμμετέχουν 200 εκπρόσωποι από τους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, εκ των οποίων οι 38 είναι δήμαρχοι και οι 162 δημοτικοί σύμβουλοι. Στις εκλογές για την ΠΕΔΚΜ θα συμμετάσχουν τρεις συνδυασμοί οι οποίοι έχουν πολιτική αναφορά σε Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ. Ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο ανεξάρτητος Γιάννης Νασιούλας είναι υποψήφιοι για τη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Την έναρξη της γενικής συνέλευση της ΠΕΔΚΜ κήρυξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ελπίδα για μια δημιουργική τετραετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Υπάρχει πολύ δουλειά, πιστεύω ότι η ΠΕΔΚΜ θα δείξει τον δρόμο σε όλες αυτές τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στην Κεντρική Μακεδονία, στις πόλεις μας, στις περιοχές μας. Έχουμε μείνει σε πολλά πράγματα πίσω. Πιστεύω ότι θα είναι μια δημιουργική τετραετία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τη χώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εμφανώς συγκινημένος και με ανάμεικτα συναισθήματα παραδίδει ο Λάζαρος Κυρίζογλου το τιμόνι της ΠΕΔΚΜ. Σε δηλώσεις του, ο κ. Κυρίζογλου εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο το οποίο παρήγαγε την πενταετία η ΠΕΔΚΜ. «Σήμερα παραδίδουμε στο νέο διοικητικό συμβούλιο και τον νέο πρόεδρο που θα εκλεγεί τη διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής», τόνισε, ευχαριστώντας τους αιρετούς συμβούλους και δημάρχους για την «ομόνοια και σύμπνοια και συνεργασία που είχαν και κατάφεραν να παράξουν μεγάλο έργο». Ο κ. Κυρίζογλου ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο και Δ.Σ. καλή επιτυχία.

Με κεντρικό σύνθημα ότι ο κάθε δήμος δεν θα παλεύει μόνος του διεκδικεί την προεδρία της ΠΕΔΚΜ ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. «Μετά από 25 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα έχουμε μια ευγενική πρόκληση στην ΠΕΔΚΜ. Οι "Ενωμένοι Αυτοδιοικητικοί" ειμαστε εδώ σαν μια μεγάλη παράταξη. Θα βαδίσουμε στο μέλλον και ενωμένοι και αυτοδιοικητικοί», τόνισε. Ο κ. Καϊτεζιδης σημείωσε ότι «θα παλέψουμε για την αναβάθμιση της Αυτοδιοίκηση και την επίλυση σειράς προβλημάτων». «Κανένας δήμος δεν θα είναι μόνος του, θα παλεύουμε σαν γροθιά, δίπλα στον κάθε δήμο», υπογράμμισε.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο εκπρόσωπος του συνδυασμού «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. «Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, δημοκρατικών διαδικασιών για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα που υπάρχουν στους πολίτες», τόνισε. Όπως ανέφερε ο κ. Δανιηλίδης, «δυστυχώς η Τ.Α. στη χώρα μας είναι πολύ πίσω». «Πρέπει να υπάρξει μεγάλος αγώνας. Δεν πρέπει να προσδιορίσουμε τη στάση μας ανάλογα με το ποιος είναι στο τιμόνι της κυβέρνησης. Οι λειτουργοί της Αυτοδιοίκησης σταθερά να είμαστε σε κοινό αγώνα, ώστε να φτάσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Έχουμε πολλά προβλήματα και το βάρος πέφτει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», σημείωσε.

«Οι σημερινές εκλογές είναι πολύ σημαντικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί βγάζουν την εξουσία σε όλη την Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, Είναι σημαντικό για να υπάρξει μία αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από κομματικές και κυβερνητικές κυρίως επιρροές. Μία αυτοδιοίκηση που θα ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής και του κάθε δήμου», τόνισε η Ρία Καλφακάκου από τον συνδυασμό Προοδευτική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία.