Skip to main content

Έκλεισαν και τάξεις Δημοτικού στην Καβάλα λόγω γρίπης

Το επταήμερο κλείσιμο τεσσάρων τμημάτων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας από σήμερα αποφάσισε ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής.
Το επταήμερο κλείσιμο τεσσάρων τμημάτων στην Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας από σήμερα (Τρίτη) αποφάσισε ο Νομάρχης Καβάλας Θεόδωρος Καλλιοντζής, ύστερα από σχετική πρόταση του ΕΚΕΠΥ, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων νέας γρίπης μεταξύ των μαθητών.

Την περασμένη εβδομάδα είχαν κλείσει από δύο τμήματα στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο της πόλης, καθώς πάνω από επτά μαθητές τους είχαν προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1.

Από σήμερα ξεκίνησε κανονικά ο εμβολιασμός κατά της νέας γρίπης στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με προτεραιότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Πρώτος προσήλθε και έκανε το εμβόλιο ο Αντινομάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας) Θανάσης Βαφειάδης, που τυχαίνει να είναι και γιατρός του νοσοκομείου.

Για το νομό Καβάλας έχει παραληφθεί η πρώτη «δόση» των εμβολίων (1.000 συνολικά) και θα παραδοθούν συν τω χρόνω και οι υπόλοιπες, όσο θα διευρύνεται ο κύκλος των προσερχομένων για εμβολιασμό.