Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
x

ΕΚΛΕΨΑΝ ΕΝΝΕΑ ΦΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τέσσερις φορές λήστεψαν το εργοτάξιο της εταιρίας που βρίσκεται στην Άσσηρο, Θεσσαλονίκης και πέντε φορές τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ούτε μια, ούτε δύο αλλά εννέα φορές έκλεψαν, μέσα σε 1,5 μήνα, επιχείρηση φωτοβολταϊκών στην Άσσηρο, Θεσσαλονίκης.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Αλέξης Σπυρόπουλος δήλωσε στον Σκάι, πως τέσσερις φορές λήστεψαν το εργοτάξιο της εταιρείας που βρίσκεται στην Άσσηρο, στην περιοχή του Λαγκαδά και πέντε φορές στα φωτοβολταϊκά πάρκα.

Παράλληλα, σε αυτό το χρονικό διάστημα έγιναν και άλλες οκτώ απόπειρες ληστείας. Σε κάποια από τα περιστατικά, που σημειώθηκαν ακόμα και μέρα μεσημέρι, ήταν μέσα στην επιχείρηση και οι ιδιοκτήτες.

«Την τελευταία φορά ήταν εδώ και η αστυνομία. Ήταν μέσα στον εργοτάξιό μας. Έγινε καταδίωξη ενός αγροτικού οχήματος με τους κλέφτες από το περιπολικό και λίγο πιο κάτω η αστυνομία έχασε το όχημα. Είμαστε θύματα της ανομίας. Η αστυνομία αδυνατεί να πιάσει τους κλέφτες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

Παρά την καταδίωξη, όμως, την περασμένη Παρασκευή οι ληστές δεν πτοήθηκαν και την επόμενη μέρα ξανά εμφανίστηκαν στην επιχείρηση, παραβίασαν όλα τα λουκέτα και μπήκαν μέσα. «Μπαίνουν στις αποθήκες μας και κλέβουν καλώδια», τόνισε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, σημειώνοντας πως σε ένα μήνα έκλεψαν καλώδια συνολικού κόστους 150.000 ευρώ.

Οι δράστες όπως δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος, σε μια από τις ληστείες πυροβόλησαν στον αέρα για να εκφοβίσουν του φύλακα.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος γειτονικής επιχείρησης, δείχνει τους ληστές να χρησιμοποιούν ακόμη και τα κλαρκ της εταιρείας για να μεταφέρουν τα κλοπιμαία. «Μπήκαν κύριοι, πήραν και το κλαρκ και κάναν τη δουλειά τους ανενόχλητοι», ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ