Skip to main content

Έκλεψαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ αξίας 10.000 ευρώ

Βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, τμήματα πηνίων μετασχηματιστών και τμήματα ηλεκτρολογικού καλωδίου, τα οποία αποδόθηκαν σε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ

Στα δίχτυα των αστυνομικών αρχών πιάστηκαν έξω από τη Βέροια δύο αδέρφια, ηλικίας 26 και 31 ετών, τα οποία μαζί με συνεργούς τους έκλεψαν μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ.

Τα δύο αδέρφια συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας. Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τους δύο ημεδαπούς συνεργούς τους ηλικίας 28 και 38 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, εντοπίστηκαν τα άτομα να προβαίνουν σε αποσυναρμολόγηση μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, που είχαν αφαιρέσει νωρίτερα.

Άμεσα ακινητοποιήθηκαν τα δύο αδέλφια και συνελήφθησαν, ενώ οι δύο συνεργοί τους διέφυγαν και αναζητούνται.

Στον χώρο βρέθηκαν περίπου 300 κιλά χαλκού, τμήματα πηνίων μετασχηματιστών και τμήματα ηλεκτρολογικού καλωδίου, τα οποία αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο της ΔΕΔΔΗΕ, με την αξία των κλεμμένων μετασχηματιστών να εκτιμάται στις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν για την απεγκατάσταση, αφαίρεση και αποσυναρμολόγηση των μετασχηματιστών.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.