Skip to main content

Έκλεισαν από μόνοι τους καταστήματα έμποροι της Θεσσαλονίκης

Ακόμη και πολυεθνικές αλυσίδες εναρμονίστηκαν με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - Άδεια ήταν τα καταστήματα που λειτούργησαν.

Η «τέλεια καταιγίδα» χτυπά την οικονομία σε όλο τον πλανήτη, χωρίς να μπορεί να προβλέψει κανείς πότε θα βγει το… ουράνιο τόξο. Ο κορωνοϊός αναδεικνύεται σε «μαύρο κύκνο» του εμπορίου και το αχαρτογράφητο των δεδομένων συμπιέζει την ήδη επιβαρυμένη αγορά της Θεσσαλονίκης.

Δεν ήταν λίγοι, σήμερα, οι έμποροι που στον εμπορικότερο δρόμο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή, αλλά και σε άλλες δημοφιλείς οδούς, Μητροπόλεως, Αγίας Σοφίας, Αριστοτέλους κατέβασαν μόνοι τους τα ρολά, πριν ληφθεί η κυβερνητική απόφαση για αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη.



Εκείνο που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως αρκετές αλυσίδες καταστημάτων (ηλεκτρικών ειδών, αξεσουάρ, καλλυντικών) εναρμονίστηκαν με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία πιλοτικά μπορούσαν, όσοι επιθυμούσαν, να κλείσουν τα καταστήματα τους μέχρι τις 18 Μαρτίου.



Ούτως ή άλλως και αυτοί που σήμερα διατήρησαν ανοιχτά τα καταστήματα τους μόνο λίγους διερχόμενους έβλεπαν έξω από αυτά να περνούν. Και οι περαστικοί είτε πήγαιναν για τη διεκπεραίωση κάποιας εργασίας, είτε για να πάρουν προμήθειες. Το βέβαιο ήταν πως δεν κοντοστεκόταν ούτε καν στις βιτρίνες.



«Κακώς άνοιξα σήμερα την επιχείρηση μου. Η εικόνα είναι εδώ και ημέρες αποκαρδιωτική. Ποιος θα μπει να ψωνίσει όταν υπάρχει αυτή η ανασφάλεια; Ήταν θετική η αναστολή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την Τετάρτη, έτσι ώστε να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός» λέει έμπορος ενδυμάτων στην οδό Τσιμισκή.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Άνοιξαν εμπορικά κέντρα - πολυκαταστήματα παρά τα μέτρα