Skip to main content

Έκλεισε εκλογικό κέντρο ο Βούγιας - Νέες ανακοινώσεις συμβούλων

Υποψήφιος με την παράταξη «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» θα είναι στις εκλογές του Μαΐου ο Χρυσόστομος Καλογήρου της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής.

Γράφει ο Σαλονικιός

Τα παλιά εμβληματικά στέκια της πόλης ιντριγκάρουν τον Σπύρο Βούγια. Ήταν ο πρώτος, θυμίζω, που έστησε εκλογικό κέντρο σε κεντρικό μπαρ της Θεσσαλονίκης, στο θρυλικό Sante της Μητροπόλεως, στην πρώτη του απόπειρα για τον δήμο Θεσσαλονίκης, το 1998. Τέσσερα χρόνια μετά, στις εκλογές του 2002 το εκλογικό του κέντρο ήταν στο ισόγειο της «κόκκινης πολυκατοικίας», στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

Σε αυτήν την τρίτη του απόπειρα επέλεξε ξανά ένα από τα πιο γνωστά, παλιά στέκια της πόλης, το πρώην ταβερνάκι «Άριστον» με τα σπεσιαλιτέ σουτζουκάκια του. Το «Άριστον» πάει καιρός που έκλεισε, αλλά για αρκετές δεκαετίες αποτέλεσε ένα από τα πιο γνωστά πολιτικά στέκια της Θεσσαλονίκης.

Εκεί, λοιπόν, θα λειτουργήσει σε λίγες μέρες το εκλογικό κέντρο της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης», στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στον αριθμό 13, λίγα μέτρα πιο πάνω από τον πρώην κινηματογράφο Ηλύσια.

Σήμερα ο Σπύρος θα ανακοινώσει και νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο Χρυσόστομος Καλογήρου, νυν διευθύνων σύμβουλος της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης. Από τη θέση αυτή έχει δουλέψει για τη Θεσσαλονίκη, την έχει μελετήσει, έχει επεξεργαστεί προτάσεις και λύσεις με πιο πρόσφατες αυτές για την θαλάσσια συγκοινωνία και για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα.

Ο Μίος, όπως είναι γνωστός στους φίλους του, προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά, μέλος της νεολαίας «Ρήγας Φεραίος», της ΦΕΑΠΘ κ.ο.κ. Είναι επίσης ενεργός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Ρομά στην Ελλάδα, καθώς εργάζεται 29 χρόνια πάνω στο θέμα αυτό, εκ των τα 19 οποίων ως ιδρυτικό (και το πιο ενεργό) μέλος της Οικοκοινωνίας. Σήμερα είναι εθελοντής (άμισθος) Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ρομά "ΕΛΑΝ ΠΑΣΕ".