Skip to main content

Έκλεισε για... Πάσχα η πλατφόρμα του νέου «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Σε ολιγοήμερες... διακοπές από σήμερα μέχρι και την Τρίτη το πληροφοριακό σύστημα του νέου προγράμματος - Τι θα ισχύσει με τις αιτήσεις μετά το Πάσχα

Για... Πάσχα έκλεισε το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον ΙΙ», αφού οι αιτήσεις θα συνεχιστούν από την Τρίτη 10 Απριλίου. Από σήμερα Πέμπτη 5 Απριλίου μέχρι και τη Δευτέρα 9 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες.

Την ίδια στιγμή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εξαντλήθηκε το σύνολο των διαθέσιμων πόρων για το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Αττικής, για την οποία απενεργοποιήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης νέων εγγραφών από τους ενδιαφερόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι στην συγκεκριμένη Περιφέρεια 7.729 νοικοκυριά έχουν ολοκληρώσει την υποβολή αίτησης και 4.855 ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Σε ό,τι αφορά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχουν υποβληθεί 342 αιτήσεις και 311 ενδιαφερόμενοι έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα και καταχωρούν στοιχεία.

Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα για τις «νησιωτικές» περιφέρειες

Εξάλλου, όπως έχει ενημερώσει ήδη το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από την προσεχή Τρίτη και καθημερινά, τις ώρες 8:00-20:00:

  • στις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Ιονίου και Κρήτης η πλατφόρμα θα ενεργοποιείται εκ νέου, για εγγραφή και υποβολή αιτήσεων, μέχρι να καλυφθεί το σύνολο των πόρων προς διάθεση.
  • σε όλες τις υπόλοιπες Περιφέρειες (περιλαμβανομένης της Αττικής) όσοι έχουν ήδη εγγραφεί θα έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας και οριστικής υποβολής της αίτησης.