Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021
x

ΕΚΛΕΙΣΕ ΓΙΑ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Η ΒΟΥΛΗ

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του ΟΔΙΠΥ και άλλες διατάξεις

Με 100 κατατεθειμένα νομοσχέδια από την κυβέρνηση, εκ των οποίων τα 95 έχουν ψηφιστεί από την Ολομέλεια κι έχουν γίνει Νόμοι του Κράτους, έκλεισε σήμερα για τις θερινές διακοπές η Βουλή των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Κωνσταντίνος Τασούλας, υπέγραψε σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ίδρυση του ΟΔΙΠΥ ΑΕ και άλλες διατάξεις, που ψηφίσθηκε χθες το βράδυ από την Ολομέλεια και στάλθηκε ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στο Φύλλο της Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πρόκειται για το 95ο ψηφισθέν νομοσχέδιο της κυβέρνησης από την Ολομέλεια, ενός νομοθετικού έργου που ξεκίνησε ουσιαστικά τον Αύγουστο του 2019. Τα άλλα πέντε νομοσχέδια που η κυβέρνηση έχει καταθέσει για ψήφιση στην Βουλή αφορούν Κυρώσεις Συμβάσεων. Και αυτά έχουν προγραμματιστεί να ψηφιστούν έως το τέλος Αυγούστου, με την έναρξη και πάλι της νομοθετικής εργασίας της Βουλής.

Το κοινοβουλευτικό έργο αυτής, της ΙΗ Κοινοβουλευτικής Περιόδου, ήταν αυξημένο, όχι όμως μόνο σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, αλλά και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε πέντε επίκαιρες ερωτήσεις (δύο του ΣΥΡΙΖΑ, δύο του ΚΙΝΑΛ και μία του ΜέΡΑ). Σε επίπεδο επίκαιρων ερωτήσεων, συζητήθηκαν περισσότερες από 600, καθλως και περισσότερες από 83 ερωτήσεις με ΑΚΕ και Αναφορές.

Σε ιστορικό κοινοβουλευτικό ρεκόρ ήταν η παρουσία των υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, καθώς συζητήθηκε περίπου το 90% των κατατεθειμένων βουλευτικών ερωτήσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ