Skip to main content

Έκλεισε η μονάδα Covid στο νοσοκομείο Κιλκίς- Στη Θεσσαλονίκη τα νέα περιστατικά

Η μονάδα Covid 2 θα αποδοθεί στην Ορθοπεδική κλινική μετά από απολύμανση των χώρων-Τα νέα περιστατικά, εάν χρειαστεί, θα διακομίζονται στη Θεσσαλονίκη

Ταχεία αποκλιμάκωση παρατηρείται στον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το eidiseis.gr, το απόγευμα της Πέμπτης δόθηκαν τα τελευταία εξιτήρια από τη μονάδα covid 2 που στεγάστηκε στην Ορθοπεδική κλινική και από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες απολύμανσης και καθαρισμού των χώρων, ώστε να αποδοθούν στην οικεία κλινική.

Στη μονάδα covid 2, που στεγάζεται στην Τρίτη Πτέρυγα παραμένουν προς νοσηλεία τέσσερις ασθενείς, οι οποίοι όλα δείχνουν πως στο τέλος της εβδομάδας ή από Δευτέρα θα λάβουν εξιτήρια, ώστε κάθε νέο περιστατικό, εφόσον προκύπτει ανάγκη, να διακομίζεται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Εμβολιασμοί

Στη ζώνη των +500 εμβολιασμών κινείται το πρόγραμμα στον νομό Κιλκίς, σύμφωνα με το eidiseis.gr. Την Πέμπτη 28 Μαίου έγιναν 578 συνολικά εκ των οποίων οι 374 ως πρώτη δόση και οι 204 ως δεύτερη.

Συνολικά στον νομό καταγράφονται 39.294 εμβολιασμοί. 24.421 πολίτες (30,5% του πληθυσμού) έκαναν ήδη την πρώτη δόση ενώ 15.678 (19,7% του πληθυσμού) ολοκλήρωσαν τη θωράκισή τους κάνοντας και τη δεύτερη δόση.