Skip to main content

Έκλεισε σε ποσοστό 65% το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης

Μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και να ανακοινωθεί (18 από τα 21 ονόματα)-Τι λέει στη Voria ο γραμματέας της ΝΕ Α' Θεσσαλονίκης

Σε ποσοστό 65% έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την Α' Θεσσαλονίκης, όπως δηλώνει στη Voria.gr ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης.

Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει μέχρι στιγμής γνωστά στελέχη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ορισμένους νέους υποψήφιους, ενώ για την ολοκλήρωσή του θα γίνει αυστηρή αξιολόγηση και θα ληφθούν επίσης υπόψη δυο παράμετροι: η γεωγραφική κατανομή και η επαγγελματική εκπροσώπηση.

Όπως τόνισε ο κ. Ελευθεριάδης, "το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι ισορροπημένο και να υπάρχουν υποψήφιοι από όλες τις περιοχές της Α' Θεσσαλονίκης, αλλά και να εκπροσωπούνται οι επαγγελματικοί κλάδοι σχεδόν στο σύνολό τους. Ήδη έχουμε ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου έτοιμο, περίπου το 65% και θέλουμε να το κλείσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα. Θέλουμε κατ' ουσία να έχουμε 18 ονόματα υποψηφίων και να μείνουν μια ή δυο θέσεις κενές, που θα συμπληρωθούν σε συνεννόηση και με το κόμμα κεντρικά. Υπολογίζουμε με βάση και την τελευταία απογραφή ότι το ψηφοδέλτιο μπορεί αντί για 20 υποψηφίους να έχει 21 και κάνουμε τον προγραμματισμό μας. Πάντως, ετοιμότητα υπάρχει και γίνεται διαρκώς αξιολόγηση".

Για το ψηφοδέλτιο της Α' Θεσσαλονίκης εκφράστηκε πολύ μεγάλη συμμετοχή από στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το καλοκαίρι. Το ενδιαφέρον "πάγωσε" για ένα διάστημα μετά, λόγω και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να γίνουν πρόωρες εκλογές, όμως και πάλι το τελευταίο διάστημα ενέσκηψαν και νέες δηλώσεις υποψηφιότητας, αφού οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αναζωπύρωσαν τα σενάρια περί εκλογών στις αρχές του 2023...

Ονόματα

Παρότι ο κ. Ελευθεριάδης απέφυγε τα ονόματα, στις εύλογες υποψηφιότητες είναι ο Χάρης Καστανίδης, ο Αντώνης Σαουλίδης, ο Γιάννης Μαγκριώτης, η Σοφία Μουτίδου και ο Νίκος Ξυλούρης από το ψηφοδέλτιο του 2019, κι από τους νέους η Πέννυ Δαλαμπούρα, ο Πέτρος Λεκάκης, ο Κώστας Σωτηράκης και ο Γιώργος Πινακίδης.

Σειρά δράσεων

Στο μεταξύ το βάρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης έχει πέσει στο καθαρά πολιτικό – κομματικό κομμάτι και από την Κυριακή "τρέχει" σειρά δράσεων σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα, με συγκεκριμένες θεματικές.

Όπως τόνισε ο κ. Ελευθεριάδης έχουν προγραμματιστεί ήδη πέντε σημαντικές πολιτικές εκδηλώσεις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή θα γίνει εκδήλωση στην Καλαμαριά για το παραλιακό μέτωπο. Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου θα γίνει εκδήλωση στους Αμπελόκηπους για τα "κόκκινα" δάνεια. Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου θα γίνει εκδήλωση για την έμφυλη βία στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα γίνει εκδήλωση με γενικό περιεχόμενο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στις Συκιές. Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα γίνει εκδήλωση στον Εύοσμο για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Τομείς

Επίσης, προχωράει η συγκρότηση των τομέων, δηλαδή οι θεματικές συγκεντρώσεις τοπικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ώστε να συγκροτηθούν οι τομεακές ομάδες εργασίας – δράσης.

Οι τέσσερις τομείς είναι Υγεία, Αθλητισμός, Νέα Γενιά και Παιδεία. Οι επικεφαλής των τομέων είναι η Ελένη Χριστιά (Υγεία), ο Θανάσης Δέλιος (Αθλητισμός και Νέα Γενιά) και η Μελίνα Νικολάκαρου (Παιδεία).