Skip to main content

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για τη λίστα της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε νωρίτερα από την αντίστοιχη για τη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης.

Έκλεισε πριν από δυο μέρες το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β' Θεσσαλονίκης, με μία θέση από τις 12 να έχει μείνει κενή και να είναι διεκδικήσιμη από τουλάχιστον τέσσερις υποψηφίους, όμως κι αυτή φέρεται να έχει καλυφθεί, αλλά θα ανακοινωθεί μόνον επισήμως, όπως έλεγαν πηγές του κόμματος στη Voria.gr.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων για τη λίστα της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε νωρίτερα από την αντίστοιχη για τη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης. Τα περισσότερα ονόματα είναι γνωστά και απέμεναν ανοιχτές ελάχιστες θέσεις. Για την ακρίβεια μια θέση άνδρα και δυο γυναικών.

Υποψήφιοι θα είναι οι δυο νυν βουλευτές, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, οι κ.κ. Φάνης Παπάς και Γιάννης Καραγιάννης, που επίσης έχουν ανακοινωθεί, ο βουλευτής, Γιώργος Λαζαρίδης, ως μεταγραφή και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος ειδοποιήθηκε τις τελευταίες μέρες να στείλει κι αυτός τα δικαιολογητικά του στην Πειραιώς και την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων.

Ο έβδομος άνδρας που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο είναι ένας εκ των κ.κ. Κώστα Φωτίου, Κώστα Ευθυμίου, Λάμπρου Καούδη και Πάρη Τσογκαρλίδη. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι είχε αποφασιστεί να είναι ο πρώτος αυτός που θα κλείσει τη λίστα ως προς τους άνδρες υποψήφιους, όμως υπήρξαν και δεύτερες σκέψεις.

Όσον αφορά στις γυναίκες υποψήφιες, «κλειδωμένες» φέρονται οι τρεις από τις πέντε θέσεις, από τις κ.κ. Παρασκευή (Βιβή) Κουρτίδου, Ανατολή Κωνσταντινίδου και Κατερίνα Ζιούτα. Μια από τις νέες εισόδους είναι η δικηγόρος, Δανάη Νικολαΐδου, με αναφορές στην περιοχή της Χαλκηδόνας.

Για την πέμπτη θέση πιθανότερη θεωρείται η Κατερίνα Μάρκου και σε περίπτωση που δεν είναι εξετάζονται οι περιπτώσεις της κόρης δημάρχου της Β' Θεσσαλονίκης, αλλά και της Όλγας Δημητριάδου, της Κατερίνας Λυρούδη και της Άννας Νικολή.