Skip to main content

Έκλεισε τον κύκλο της η Επιτροπή Διαβούλευσης για κοινό υποψήφιο

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του πρώτου διερευνητικού κύκλου διαβουλεύσεων για κοινή κάθοδο παρατάξεων της Κεντροαριστεράς

Έκλεισε τον κύκλο της η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης το εγχείρημα της κοινής καθόδου των παρατάξεων της κεντροαριστεράς στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Χθες πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του πρώτου διερευνητικού κύκλου διαβουλεύσεων.

Η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε ομόφωνα να ενθαρρύνει τα συμμετέχοντα αυτοδιοικητικά σχήματα ώστε να συνεχίσουν τον διάλογο πραγματοποιώντας παράλληλα και από κοινού εκδηλώσεις/συζητήσεις με βάση τους θεματικούς άξονες που συμφωνήθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Διαβούλευσης:

Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τρίτη 29.01.19 την 5η συνεδρίασή της.

Όπως εξαρχής καθορίστηκε, ο ρόλος της Επιτροπής είναι εισηγητικός, ενώ για τις αποφάσεις αρμόδια είναι τα συλλογικά όργανα των συμμετεχόντων. Στην Επιτροπή συμμετείχαν εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, δημοτικών κινήσεων και συλλογικοτήτων της Θεσσαλονίκης με αρμοδιότητα να διερευνήσουν τη δυνατότητα προγραμματικής σύγκλισης και το ενδεχόμενο ανάδειξης κοινής υποψηφιότητας των προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της πόλης.
Στη συνάντηση και μετά από συζήτηση η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στα εξής συμπεράσματα:
1. Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία του πρώτου διερευνητικού κύκλου διαβουλεύσεων. Το έργο της Επιτροπής αποτιμήθηκε ως θετικό, καθώς συνέβαλε στην ουσιαστική και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ των συνομιλητών, ενώ κατέληξε ομόφωνα και σε πορίσματα, τα οποία θα διαβιβαστούν στις συμμετέχουσες δημοτικές παρατάξεις, δημοτικές κινήσεις και συλλογικότητες προκειμένου αυτές, ως οι μόνες αρμόδιες, να λάβουν τις αποφάσεις τους για την περαιτέρω πορεία του εγχειρήματος που αφορά το αυτοδιοικητικό μέλλον της πόλης.
2. Η Επιτροπή Διαβούλευσης αποφάσισε ομόφωνα να ενθαρρύνει τα συμμετέχοντα αυτοδιοικητικά σχήματα ώστε
α) να συνεχίσουν τον διάλογο για την προγραμματική ώσμωση πραγματοποιώντας παράλληλα και από κοινού εκδηλώσεις/συζητήσεις με βάση τους θεματικούς άξονες που συμφωνήθηκαν.
β) να αναλάβουν την ευθύνη να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις για την ανάδειξη κοινής υποψηφιότητας με διαδικασίες που θα συμφωνήσουν και σε χρόνο που θα κρίνουν ως εύλογο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου.
γ) η παρούσα Επιτροπή Διαβούλευσης, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της, τίθεται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων, κινήσεων και συλλογικοτήτων προκειμένου να αναλάβει πρωτοβουλία για την από κοινού διοργάνωση θεματικών εκδηλώσεων προγραμματικού χαρακτήρα.