Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΟΙΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Τα μεγάλα ονόματα υποψηφίων από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία τα οποία δεν εκλέγονται και μένουν εκτός Βουλής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κάλπης.

Μεγάλες ανακατατάξεις στο κοινοβούλιο φέρνουν οι εκλογές της 7ης Ιουλίου, καθώς τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστά ονόματα θα μείνουν εκτός βουλής.

Αυλωνίτου, Σβίγκου, Καββαδία, Κουίκ, Κυρίτσης, Χριστοφορίδης, Θεοχαρόπουλος, Καρακώστα, Παπακώστα, Ζορμπά, Κουρουμπλής, Τόσκας, Σπύρος Δανέλλης, Γιώργος Βασιλειάδης, Παναγιώτης Ρήγας από τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην Α' Θεσσαλονίκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέγονται οι κ. Μπόλαρης, Κουράκης, Μηταφίδης, αλλά ούτε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος ενώ εκτός έμεινε ο Νίκος Ταχιάος από τη ΝΔ, που πριν από ενάμιση μήνα έχασε και τις εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Στη Β' Θεσσαλονίκης, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, εκτός Βουλής μένει ο Δημήτρης Μάρδας.

Στην Α' Αθηνών, με βάση τα πρώτα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των σταυρών, από τη Νέα Δημοκρατία μένουν έξω η Φωτεινή Πιπιλή και ο Θόδωρος Φορτσάκης, καθώς εκλέγονται νέα πρόσωπα όπως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο Αγγελος Συρίγος. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η Ράνια Σβίγκου αλλά και η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά.

Στον Βόρειο Τομέα της Β Αθηνών, εκτός μένει ο Πέτρος Τατσόπουλος. Μεγάλες απώλειες μετράει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα, καθώς η μείωση του ποσοστού του στην περιφέρεια και η προσθήκη στους βουλευτές της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, άφησε έξω από το Κοινοβούλιο την Ελένη Αυλωνίτου, την Αννέτα Καβαδία και τον Τέρενς Κουίκ που πάντως είναι πρώτος αναπληρωματικός. Στον Δυτικό Τομέα η μεγάλη έκπληξη είναι πιθανόν η μη εκλογή του Γεράσιμου Γιακουμάτου από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Την έδρα του την καταλαμβάνει ο δημοσιογράφος Γιάννης Λοβέρδος. Στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον δυτικό τομέα η εκλογή του Θανάση Παπαχριστόπουλου αφήνει για την ώρα έξω και τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, και τον Νίκο Τόσκα και τον Παναγιώτη Ρήγα.

Στον Νότιο Τομέα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις. Η εκλογή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ νέων υποψηφίων όπως ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και ο Χάρης Θεοχάρης, αφήνει έξω γνωστά ονόματα όπως ο Γιάννης Καλιάνος, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ - στον Νότιο Τομέα- δεν εκλέγονται η Κατερίνα Παπακώστα, ο υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Στη Λάρισα, ο προερχόμενος εκ των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης εκλέγεται, αφήνοντας έξω την Άννα Βαγενά.

Στα Χανιά, όπου εκλέγει έναν βουλευτή, ο Παύλος Πολάκης διατήρησε σημαντικό προβάδισμα έναντι του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη, που δεν εξελέξη βουλευτής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ