Skip to main content

Εκλογές ΗΠΑ: Αποσύρεται από την κούρσα των Δημοκρατικών ο Μπλούμπεργκ

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα, την επομένη της απογοητευτικής για τον ίδιο «Σούπερ Τρίτης», ότι αποσύρεται από τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών και ότι θα στηρίξει τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

"Πριν από τρεις μήνες, έθεσα υποψηφιότητα για τις προεδρικές για να νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ. Σήμερα, αποσύρομαι από την κούρσα για τον ίδιο λόγο. Η ήττα του Τραμπ ξεκινάει με τη στήριξη του υποψηφίου που έχει τις καλύτερες προοπτικές για να τον κερδίσει. Είναι ξεκάθαρο πως αυτός είναι ένας φίλος μου, αλλά και ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Τζο Μπάιντεν", ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι θα στηρίξει τον Μπάιντεν, ο οποίος εκπροσωπεί τη μετριοπαθή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος, θεωρώντας ότι είναι «ο καλύτερος» υποψήφιος για να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό Τραμπ στις εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου.

Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών ο Μπλούμπεργκ δαπάνησε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο δολάρια, από την προσωπική του περιουσία, για να προωθήσει την υποψηφιότητά του, χωρίς όμως να τα καταφέρει.