Skip to main content

Χαμός με έγγραφο που καλεί τον Αντετοκούνμπο σε εφορευτική επιτροπή!

Έγγραφο καλεί τον MVP του NBA να βρεθεί στο 199ο εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου καθώς φέρεται να κλήθηκε ως αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής.

Πλήθος σχολίων έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα πρέπει να βρίσκεται στο 199ο εκλογικό τμήμα του Ζωγράφου την προσεχή Κυριακή, ημέρα των εθνικών εκλογών, ως αναπληρωματικό μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής, , σύμφωνα με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.3 του άρθρου 118 του Προεδρικού Διατάγματος 96/2007 (πλέον ισχύει το αντίστοιχο ΠΔ 26/2012), με τίτλο «Ειδικά Εκλογικά αδικήματα δημοσίων οργάνων», ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«Μέλη εφορευτικών επιτροπών που αμελούν ή δείχνουν απείθεια στην έγκαιρη εκπλήρωση των καθηκόντων που τους επιβάλλονται από τις διατάξεις του παρόντος…τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών μέχρι δύο χρόνια και με στέρηση των αξιωμάτων και θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 63 του Ποινικού Κώδικα, από έξι μήνες μέχρι δύο χρόνια».

Πάντως, μένει να φανεί αν είναι όντως αληθινό καθώς φέρει ως τόπο κατοικίας το σπίτι του Αντετοκούνμπο στου Ζωγράφου, ο οποίος παρεμπιπτόντως φέρεται να μην έχει λάβει γνώση περί της συγκεκριμένης κλήσης. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι το όνομα του αναγράφεται ως «Γιάννης» και όχι ως «Ιωάννης», όπως συνηθίζεται σε επίσημα έγγραφα.