Skip to main content

Εκλογές ΚΙΝΑΛ-Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η προσέλευση, μικρό απρόοπτο στη διαδικασία

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες οι ψηφοφόροι καταφθάνουν στο εκλογικό κέντρο προκειμένου να στηρίξουν τον έναν από τους έξι υποψήφιους.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, με το εκλογικό κέντρο στο περίπτερο 6 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης να υποδέχεται όλο και περισσότερο κόσμο με αρκετούς μάλιστα νέους και νέες.

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες οι φίλοι και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ καταφθάνουν στο εκλογικό κέντρο προκειμένου να ψηφίσουν ένας από τους έξι υποψηφίους. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η προσέλευση μέχρι τώρα είναι από πολύ ικανοποιητική έως μεγάλη. 

Να σημειωθεί ότι σημειώθηκε ένα μικρό απρόοπτο, καθώς, λίγο πριν τις 11 έπεσε για ένα τέταρτο το σύστημα πανελλαδικά, ωστόσο επανήλθε άμεσα και η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε υπό κανονικούς ρυθμούς.

Επιπλέον, με ένα τέταρτο καθυστέρηση έφτασαν και τα ψηφοδέλτια στο εκλογικό κέντρο της Μενεμένης.

Στη Θεσσαλονίκη έχουν στηθεί συνολικά 64 κάλπες, 40 στην Α' Θεσσαλονίκης και άλλες 24 στη Β' Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, Νίκο Κριθαρίδη μέχρι τις 10:30 περίπου 450 άτομα προσήλθαν προκειμένου να ψηφίσουν μόνο στο εκλογικό κέντρο της Έκθεσης. Ο κ. Κριθαρίδης επεσήμανε, παράλληλα, πως εάν υπάρχουν ουρές στα κέντρα θα δοθεί παράταση ακόμα και μετά τις 7 που λήγει η εκλογική διαδικασία.

Ο Νίκος που είναι 20 ετών αναφέρει στη Voria.gr πως ήρθε να ψηφίσει καθώς θεωρεί καθήκον του να λάβει μέρος στη διαδικασία. «Από μικρός άκουγα τους γονείς μου να μου μιλάνε για το ΠΑΣΟΚ και τώρα πιστεύω ότι χρειάζεται περισσότερο από ποτέ». Με τη σειρά της η Ελένη αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που ψηφίζει ενώ όπως σημειώνει δεν προέρχεται από οικογένεια που να στηρίζει το Κίνημα Αλλαγής αλλά η ίδια πιστεύει σε αυτό.

 

 

Αυξημένη είναι η προσέλευση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τούμπας στη Δ’ Δημοτική Κοινότητα.

Γυναίκες και άνδρες κυρίως μεγαλύτερων ηλικιών έχουν σχηματίσει ουρές προκειμένου να ψηφίσουν για τη νέα ηγεσία του κινήματος Αλλαγής.

Αρκετοί μετέβησαν και την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης) προκειμένου να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο.