Skip to main content

Εκλογές ΝΔ: Περιμένουν μέχρι και 17.000 ψηφοφόρους στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη συμμετοχή ακόμη και για τις εκλογές στις τοπικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλο το ενδιαφέρον των υποψηφίων συνέδρων.

Σε απόλυτη ετοιμότητα είναι ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής. Ήδη οι προετοιμασίες σε διάφορους από τους χώρους όπου θα γίνουν οι ψηφοφορίες έχουν αρχίσει.

Όπως τόνισαν στη Voria.gr στελέχη του κόμματος οι εκλογικοί κατάλογοι επικαιροποιημένοι έχουν παραληφθεί και οι υποψήφιοι έχουν κλείσει, οπότε πλέον είναι έτοιμα και τα ψηφοδέλτια στον αυξημένο αριθμό, που απαιτήθηκε, μετά τη διαπίστωση ότι τελικά η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Μάλιστα, αναμένεται στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν περισσότεροι από τους μισούς ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί η προσέλευση να ξεπεράσει ακόμη και τα 17.000 άτομα, ανεβαίνοντας σε ποσοστό άνω του 50% των περίπου 35.000 ψηφοφόρων που είχαν προσέλθει στις κάλπες στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου.

Κι όλα αυτά για την ανάδειξη προέδρων και μελών τοπικών οργανώσεων και κυρίως των αντιπροσώπων στο 10ο Συνέδριο του κόμματος. Παράλληλα, τρέχουν και οι ανεξάρτητες εκλογές για τους συνέδρους της ΟΝΝΕΔ.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στην εκλογή των συνέδρων, καθώς η «μάχη» που ενδιαφέρει τους πάντες είναι ο... έλεγχος του κορυφαίου κομματικού οργάνου. Γι' αυτό και πολλοί γνωστοί υποψήφιοι σύνεδροι έχουν επιδοθεί την τελευταία εβδομάδα σε αγώνα δρόμου για να συγκεντρώσουν ψήφους. Πέρα από τα τηλεφωνήματα που πέφτουν... βροχή μπορεί κάποιος να δει τις αναρτήσεις στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και θα καταλάβει ποιοι ζητούν την ψήφο των μελών...

Πάντως, ο κομματικός μηχανισμός αφενός προετοιμάζει τους χώρους, αφετέρου στήνει τις κάλπες, όπου υπάρχει κενό και διαθέσιμες αίθουσες. Στα υπόλοιπα κτίρια οι απαιτούμενες εργασίες από τους εθελοντές θα γίνουν την τελευταία στιγμή, δηλαδή το ερχόμενο Σάββατο.

Αρχικά, οι εκτιμήσεις για τη συμμετοχή σε αυτές τις εκλογές (το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο για τις εκλογές των προέδρων των ΝΟΔΕ) ήταν χαμηλές. Σε ένα κόμμα που χρειάστηκε να κινητοποιηθεί πολλές φορές το τελευταίο διάστημα ο κόσμος του όλοι τόνιζαν ότι ένα ποσοστό της τάξης του 30% - 35% εκείνων που ψήφισαν για νέο πρόεδρο θα συνιστούσε πολύ ικανοποιητική συμμετοχή. Πολύ γρήγορα το «ικανοποιητικό» έφτασε στο 40% και την προηγούμενη εβδομάδα, βλέποντας το ενδιαφέρον να αυξάνεται κατακόρυφα, τα στελέχη του μηχανισμού αναγκάστηκαν να τυπώσουν περισσότερα ψηφοδέλτια για να μην ξεμείνουν...