Skip to main content

Εκλογές ΝΔ: Πού και πώς θα ψηφίσουν στη Βόρεια Ελλάδα

Οι λεπτομέρειες για τη διαδικασία των εκλογών, για την ανάδειξη πρόεδρου της ΝΔ, όπως τις διατύπωσε ο κ. Δ. Σιούφας. Αναλυτικά τα σημεία που θα στηθούν οι κάλπες στη Θεσσαλονίκη.
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ VORIA RADIO ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΟΥΜΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ

Όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο πολιτικό και οργανωτικό εγχείρημα, την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ από τη λαϊκή βάση του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών Δημήτρης Σιούφας μετά από συνεδρίαση στη Ρηγίλλης.

Απευθυνόμενος σε όλους όσοι θελήσουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, υπογράμμισε ότι η ανάδειξη προέδρου από τη λαϊκή βάση του κόμματος είναι σημαντική κατάκτηση άμεσης δημοκρατίας, που οφείλουμε να τη θεμελιώσουμε με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Όσοι νοιαζόμαστε να είμαστε παρόντες την Κυριακή να έχουμε υπόψη μας ότι εκλέγουμε όχι μόνο πρόεδρο, αλλά και τον επόμενο πρωθυπουργό», ανέφερε ο κ. Σιούφας και συνέχισε λέγοντας ότι η οργανωτική επιτροπή, ο μηχανισμός του κόμματος, αλλά και οι υποψήφιοι έχουν φροντίσει για την καλύτερη δυνατή οργάνωση της εκλογής και εγγυώνται το αδιάβλητο, διαφανές και άψογο του πολιτικού και οργανωτικού αυτού εγχειρήματος.

«Εκπέμπουμε μήνυμα συμμετοχής, ενότητας και προοπτικής, είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να οργανώσουμε την εκλογή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε ο κ. Σιούφας.

Απευθυνόμενος σε όσους προσέλθουν στην κάλπη είπε ότι «είναι ανάγκη ο καθένας να συμμετάσχει στην ευταξία και στον άψογο και υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο πρέπει να λειτουργήσει η όλη διαδικασία και παράλληλα συνέστησε υπομονή κατανόηση και σεβασμό στη δεοντολογία της όλης διαδικασίας».

Ο κ. Σιούφας είπε ότι θα υπάρχουν 1039 εκλογικά κέντρα στα οποία θα λειτουργούν 1584 εκλογικά τμήματα. Στις οκτώ χώρες της Ευρώπης θα υπάρχουν 64 εκλογικά τμήματα, ενώ συνολικά θα είναι συνδεδεμένοι 3.516 ηλεκτρονικοί υπολογιστές.

Η διαδικασία θα αρχίσει στις επτά το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις επτά το απόγευμα, ενώ στην περίπτωση που σε κάποια τμήματα υπάρχουν ουρές, τότε η διαδικασία θα παραταθεί. Η πρώτη ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας θα αφορά στη συμμετοχή των πολιτών. Αποτελέσματα θα αρχίσουν να μεταδίδονται, όταν θα υπάρχει ικανός αριθμός από το 20% των εκλογικών τμημάτων.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα στηθούν συνολικά 119 κάλπες, οι 68 στην πρώτη εκλογική περιφέρεια και οι 51 στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια. Στο νομό Θεσσαλονίκης θα υπάρξουν 54 σημεία, τα 21 θα είναι στην Α΄ Θεσσαλονίκης και τα 33 στη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Α΄ Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, θα υπάρξουν κάλπες στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ και στην Αποθήκη Γ΄ του λιμανιού για το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, στο ΚΑΠΗ για το Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, στα γραφεία του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος, στο Νέο Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης για το Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, καθώς και στο κτίριο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος.

Στον Άγιο Παύλο στην αίθουσα Δημοτικού Ωδείου, στους Αμπελόκηπους στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο, στο Ελευθέριο - Κορδελιό στο Α΄ ΚΑΠΗ, στην Ευκαρπία στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, στον Εύοσμο στο δημαρχείο και στο 2ο ΚΕΠ, στην Καλαμαριά στο θεατράκι της Χηλής και στο θέατρο του 4ου και 5ου Λυκείου, στη Μενεμένη στο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Νεάπολη στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεολαίας, στα Πεύκα στο ΚΑΠΗ, στην Πολίχνη στο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Σταυρούπολη στο κλειστό Γυμναστήριο, στις Συκιές στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και στην Τριανδρία επίσης στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Για τους δήμους της Β΄ Θεσσαλονίκης: Στον Άγ. Αθανάσιο στο δημαρχείο, στον Άγ. Γεώργιο στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου, στον Αξιό στο δημαρχείο, στην Απολλωνία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου, στην Αρέθουσα στον ισόγειο χώρο του δημοτικού καταστήματος, στην Άσσηρο στο Πολιτιστικό Κέντρο, στα Βασιλικά στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στο Βερτίσκο στο κοινοτικό κατάστημα Εξαλόφου - Πέντε Βρύσες, στην Εγνατία και στην Επανομή στις αίθουσες δημοτικού συμβουλίου.

Στον Εχέδωρο στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου και στη δημοτική βιβλιοθήκη, στο Θερμαϊκό στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στη Θέρμη στο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Καλλιθέα και στο δήμο Καλλινδοίων στις αίθουσες δημοτικού συμβουλίου, στην Κορώνεια στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Γερακαρούς, στα Κουφάλια στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, ενώ στο Λαγκαδά θα στηθεί μια κάλπη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και μία δεύτερη στον πολυχώρο του ΚΑΠΗ. Στο Λαχανά θα στηθούν κάλπες στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, στη Μάδυτο στην ισόγεια αίθουσα συγκεντρώσεων του δήμου, στη Μηχανιώνα στο ΚΑΠΗ, ενώ στη Μίκρα, στη Μυγδονία και στο Πανόραμα οι κάλπες θα στηθούν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου των δήμων.

Στην Πυλαία οι κάλπες θα στηθούν στο Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο, στη Ρεντίνα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο Σοχό στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στη Χαλάστρα στο ισόγειο του δημαρχείου, στη Χαλκηδόνα στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου, στο Χορτιάτη στο δημαρχείο και στο Ωραιόκαστρο στο κτίριο διοίκησης του δήμου (αίθουσα ΚΑΠΗ).

Δείτε παρακάτω όλα τα εκλογικά σημεία της Βόρειας Ελλάδας στο χάρτη: