Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ ΣΕ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ

Έχει καταμετρηθεί περίπου το 98% των ψήφων σε ολόκληρη την Τζόρτζια και το 92% στην πολιτεία της Πενσιλβάνια. Ποια τα τελευταία στοιχεία.

Μειώνει την ψαλίδα στην πολιτεία της Τζόρτζια ο Τζο Μπάιντεν, καθώς σύμφωνα με την Edison Research, σημειώνει μεγάλο προβάδισμα στην κομητεία Φούλτον.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων στην εν λόγω κομητεία, ο Μπάιντεν προηγείται με 72,6%, ενώ ο Τραμπ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση με ποσοστό 26,3%.

Σημειώνεται ότι έχει καταμετρηθεί περίπου το 98% των ψήφων σε ολόκληρη την πολιτεία, όπου ο Τραμπ εξακολουθεί να προηγείται με πολύ μικρή διαφορά (49,5%) έναντι του Μπάιντεν (49,2).

Παράλληλα, με το 92% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο υποψήφιος με τους Ρεπουμπλιανούς εξακολουθεί να έχει ένα πλεονέκτημα, 50,2% έναντι 48,5% του Μπάιντεν, στην πολιτεία-κλειδί της Πενσιλβάνια.

«Κάθε φορά που δεχόμαστε σημαντικό αριθμό ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν ξεπερνά το φράγμα που χρειάζεται για να συνεχίσει να παρακολουθεί αυτό το προβάδισμα και να έχει την ευκαιρία να κερδίσει την πολιτεία της Πενσιλβάνιας» δηλώνει ο δημοσιογράφος του CNN Τζον Κινγκ.

«Αν είσαι ο Τζο Μπάιντεν και πάρεις τη Πενσιλβάνια», είπε ο Κινγκ, «τότε τελείωσες».

«Νομίζω ότι σίγουρα θα μπορούσαμε» να γνωρίζουμε το αποτέλεσμα στην Πενσιλβάνια μέχρι το τέλος της ημέρας δήλωσε από πλευράς της η αξιωματούχος της πολιτείας Κάθι Μπούκβαρ στο CNN την Πέμπτη.

«Νομίζω ότι υπάρχουν χονδρικά περίπου 550.000  - συν ή πλην - ψηφοδέλτια που βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία καταμέτρησης σήμερα. Μερικά από αυτά μπορεί να έχουν ήδη καταμετρηθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη ενσωματωθεί (στο αποτέλεσμα)» είπε.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν διεύρυνε ελαφρά το προβάδισμά του στη Νεβάδα, σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία που ανακοίνωσε η πολιτεία.

Με καταμετρημένο το 87% των ψήφων, ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48,5% και ο Μπάιντεν 49,5%, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η καταμέτρηση σε μια σειρά πολιτειών, οι οποίες θα κρίνουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις –και όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης- ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 253 εκλέκτορες από τους 270 που χρειάζεται, έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ.

Όσο το αποτέλεσμα φέρνει τον Μπάιντεν πιο κοντά στην προεδρία, τόσο το στρατόπεδο του Τραμπ, σε πολιτικό όχι μόνο επίπεδο, κλιμακώνει τις κινήσεις προς την αμφισβήτηση των αποτελεσμάτων.

Το επιτελείο του προέδρου των ΗΠΑ έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, ενώ διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους – οι μεν για να συνεχίσει η καταμέτρηση, οι δε για να σταματήσει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ