Skip to main content

Τι δείχνουν τα στοιχήματα για τις εκλογές σε περιφέρεια και δήμο

Ποια είναι τα φαβορί για την είσοδο στον δεύτερο γύρο των εκλογών στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχηματικών σελίδων.

Περίπου δυόμιση μήνες πριν από τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές άνοιξαν ήδη οι πρώτες στοιχηματικές σελίδες στις γνωστές εταιρείες στοιχημάτων όσον αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα στις 13 περιφέρειες της χώρας καθώς και στους μεγαλύτερους δήμους. Οι αποδόσεις σε αυτές τις στοιχηματικές σελίδες δείχνουν τα φαβορί και τα αουτσάιντερ αυτών των εκλογών με βάση τις εκτιμήσεις των bookmakers καθώς, όσο μικρότερη είναι η απόδοση όσον αφορά το πρόσωπο ενός υποψηφίου τόσο μεγαλύτερες θεωρούνται οι πιθανότητες εκλογής του.

Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Τα πρώτα στοιχήματα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στην ιστοσελίδα της εταιρείας stoiximan.gr. Με βάση τις σημερινές αποδόσεις, μεγάλο φαβορί για την επικράτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εμφανίζεται ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας του οποίου η ενδεχόμενη εκλογή έχει απόδοση μόλις 1,08. Ακολουθεί ο υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Παπαστεργίου με απόδοση 9, ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Αβραμόπουλος με 20 και ο Φίλιππος Γκανούλης των Οικολόγων με απόδοση 30. Στο κουπόνι δεν έχει περιληφθεί ακόμη, άγνωστο για ποιο λόγο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης

Στον δήμο Θεσσαλονίκης οι αποδόσεις έχουν ως εξής: Νίκος Ταχιάος 1,80, Γιώργος Ορφανός 2,80, Κατερίνα Νοτοπούλου 8, Σπύρος Βούγιας 18, Κωνσταντίνος Ζέρβας 25, Παναγιώτης Ψωμιάδης 40, Πέτρος Λεκάκης 50, Χάρης Αηδονόπουλος 100 και Σωτήρης Ζαριανόπουλος 150.

Στις άλλες περιφέρειες

Στην περιφέρεια Αττικής μεγάλο φαβορί με βάση πάντα τους bookmakers εμφανίζεται ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Πατούλης του οποίου η νίκη έχει απόδοση 1,25 και ακολουθούν οι Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ με απόδοση 8, ο Γιάννης Σγουρός του ΚΙΝ.ΑΛ. με 10, ο Ηλίας Παναγιώταρος της Χρυσής Αυγής με 15 και ο Γιάννης Πρωτούλης με 30.

Στη Δυτική Μακεδονία φαβορί εμφανίζεται ο υποψήφιος της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης με απόδοση 1,45 και ακολουθούν ο νυν περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης με 3 και οι Γεωργία Ζεμπιλιάδου με 15, Αθανάσιος Χαστάς με 50 και Στέφανος Πράσος με 80.

Στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη οι bookmakers προβλέπουν αμφίρροπη μάχη μεταξύ του Χριστόδολου Τοψίδη (1,75) και του νυν περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου (2,50). Ακολουθούν ο Κώστας Κατσιμίγας (8,50) και Κώστας Σιμιτζής (50). Στο κουπόνι περιλαμβάνεται και ο Δημήτρης Πέτροβιτς με απόδοση 20 ο οποίος, ωστόσο, θα είναι υποψήφιος με τον Μέτιο.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες τα φαβορί με βάση πάντα της προβλέπεις των bookmakers είναι τα εξής:
- Στην Ήπειρο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης (1,05) και ακολουθούν οι Σπύρος Ριζόπουλος και Γιώργος Ζάψας (με απόδοση 15).
- Στη Στερεά Ελλάδα οι Φάνης Σπανός (1,60), Δημήτρης Αναγνωστάκης (4) και Απόστολος Γκλέτσος (5).
- Στη Δυτική Ελλάδα οι Απόστολος Κατσιφάρας (1,55) και Νεκτάριος Φαρμάκης (2,80).
- Στην Πελοπόννησο ο Πέτρος Τατούλης (1,80) και ο Παναγιώτης Νίκας (2,10).
- Στην Κρήτη οι Σταύρος Αρναουτάκης (1,25) και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης (3,80).
- Στο Νότιο Αιγαίο οι Γιώργος Χατζημάρκος (1,30) και Μανόλης Γλυνός (3,80).
- Στα Ιόνια Νησιά οι Θόδωρος Γαλιατσάτος (1,75) και Ρόδη Κράτσα (2,75).

Δήμοι Αθηναίων και Πειραιώς

Φαβορί για τον δήμο Αθηναίων είναι ο Κώστας Μπακογιάννη με απόδοση μόλις στο 1,08. Έκπληξη είναι η χαμηλή απόδοση του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη (8), ενώ ακολουθούν με την ίδια απόδοση (15) ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος. Πιο πίσω είναι ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός (50) και ο Γιώργος Βουλγαράκης (100).

Στον δήμο Πειραιά οι αποδόσεις έχουν ως εξής: Γιάννη Μώραλης 1,15, Νίκος Βλαχάκος 1,50, Νίκος Μπελαβίλας 20, Γρηγόρης Δεμέστιχας 20 και Διαμάντω Μανωλάκου 50.

Στον δήμο Πατρέων οι αποδόσεις των υποψηφίων είναι: Κώστας Πελετίδης 1,40, Γρηγόρης Αλεξόπουλος 3,50, Νίκος Νικολόπουλος 12, Νίκος Παπαδημάτος 35, Σπύρος Πολίτης 40 κ.ο.κ.

Στον δήμο Λάρισας οι bookmakers προβλέπουν αμφίρροπη μάχη ανάμεσα στους Ρένα Καραλιώτου (1,70), Απόστολο Καλογιάννη (2,30) και Πέτρο Κρίκη (12).

Νίκη ΝΔ στις ευρωεκλογές

Τέλος, όσον αφορά τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου οι bookmakers προβλέπουν νίκη της Νέας Δημοκρατίας καθώς η απόδοση γι’ αυτό το ενδεχόμενο είναι μόλις στο 1,03 και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 10, Χρυσή Αυγή με 50, ΚΚΕ με 80 και Κίνημα Αλλαγής με 100.