Skip to main content

Εκνευρισμός Ερντογάν για το δείπνο στην Πράγα: «Εγώ δεν θα πέσω στο επίπεδο του Μητσοτάκη»

«Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης, δήλωσε εκνευρισμένος ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία. Τι είπε για τα F-16

Εκνευρισμένος εμφανίστηκε ο Ταγίπ Ερντογάν όταν ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους, εξερχόμενος από την προσευχή της Παρασκευής, για το αν υπήρξε συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο δείπνο της Πράγας.

«Δεν ξέρει από πρωτόκολλο ο Μητσοτάκης. Ήμουν ένας από τους κυρίους ομιλητές, ολοκλήρωσα την ομιλία μου, εκείνος σηκώθηκε και επιχείρησε να μού απαντήσει. Εγώ να απαντήσω σε αυτά που είπε; Ο πρόεδρος της Τουρκίας να πέσει σε αυτό το επίπεδο; Κάθισα και άκουσα κάποια λόγια που είπε. Λίγοι τον χειροκρότησαν, κανένας δεν χειροκρότησε» ισχυρίστηκε.

Όμως, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ διάλογος των δύο ηγετών υπήρξε, έστω και έμμεσος, παρότι ο Τούρκος πρόεδρος επιδίωκε να τον αποφύγει.

Ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι απειλεί την Τουρκία, αλλά το τουρκικό σχέδιο ήταν να φύγει για συνέντευξη Τύπου για να μην ακούσει απάντηση.

Όμως ο Έλληνας πρωθυπουργός του απάντησε:

«Λες ότι απειλώ τη χώρα σου, αλλά πρωί μεσημέρι βράδυ υπάρχουν τούρκικες απειλές για την ελληνική κυριαρχία, τα νησιά, για την Κύπρο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά στο θέμα της προμήθειας F16 και την άρνηση των ΗΠΑ να προμηθεύσει την Τουρκία ο Ερντογάν είπε: «Υπάρχουν εναλλακτικές σε αυτό στον κόσμο. Όπως αγοράσαμε τα S-400 όταν δεν ικανοποιήθηκαν οι ανάγκες μας για τα Patriot, υπάρχουν πολλές χώρες που θα καλύψουν και τώρα αυτή την ανάγκη, εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες μας για F-16».