Skip to main content

Έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι κοσμηματοπώλες Θεσσαλονίκης

Η ευχή του προέδρου του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών της πόλης, Π. Καλπακίδη, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την ευχή «να αντέξει η πατρίδα μας τα αποτελέσματα των συλλογικών επιλογών μας και παράλληλα να επικρατήσει υπευθυνότητα, που σε δεδομένη στιγμή να εκφραστεί πολιτικά», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης, Πέτρος Καλπακίδης, προς τα μέλη του Συλλόγου κατά την ετήσια συνάντηση τους για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Περιγράφοντας τη σημερινή οικονομική κατάσταση, ο κ. Καλπακίδης, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στην ομιλία του τόνισε ότι «διανύουμε μια περίοδο στην οποία η πραγματική οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση εξαιτίας κλυδωνισμών των βασικών πυλώνων της. Μετά από ένα κυλινδούμενο φραγμό άστοχων οικονομικών ενεργειών και παραλείψεων η κατάληξη είναι να βλέπουμε μια ανεικονική οικονομία».

Προέτρεψε τους επιχειρηματίες «να εκμεταλλευτούν την επικράτηση της αβεβαιότητας στη χώρα μας και εκτός από το να μάχονται καθημερινά και να αναμένουν την πολιτικά προσδοκώμενη θετική εξέλιξη, να παράξουν πολύτιμη γνώση, για το πώς αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση, ως παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών μας». Ο κ. Καλπακίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως δείχνουν οι εξελίξεις, αν συνεχιστεί η σημερινή οικονομική πορεία και δεν αλλάξει κάτι, αυτό που θα παραδώσουμε στα παιδιά μας είναι ένα υπονομευμένο μέλλον αντί για οικονομική ευημερία. Τουλάχιστον, ας τους προσφέρουμε τη γνώση αυτή, που τόσο ακριβά πληρώνουμε σήμερα για να την αποκτήσουμε. Μια γνώση, που αν την μελετήσουν δεν θα κάνουν ως συλλογικότητες τις σημερινές δικές μας λανθασμένες επιλογές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι της ΔΕΘ-HELEXPO κυρίες Άννα Τομπάζη και Έρη Αρχοντή, ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος της ΟΒΣΘ κ. Ιωάννης Παπαργύρης, ο Πρόεδρος του ΕΣΘ κ. Παντελής Φιλιππίδης, η Πρόεδρος της ΣΧΑΘ κ. Ελένη Τεζαψίδου και ο Πρόεδρος του ΣΩΘ κ. Αντώνιος Τρύφων.